Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog uvreda

Turska traži zatvorsku kaznu za košarkaša NY Knicksa

Enes Kanter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
21.12.2017.
u 09:12

Tužitelj je za turskog košarkaša koji posljednjih šest godina igra u NBA zatražio zatvorsku kaznu od četiri godine

Turski državni dužitelj zatražio je zatvorsku kaznu za košarkaša New York Knicksa Enesa Kantera (25) zbog toga što je uvrijedio turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Tužitelj je za turskog košarkaša koji posljednjih šest godina igra u NBA zatražio zatvorsku kaznu od četiri godine. Kanter je optužen za vrijeđanje Erdogana u nizu tvitova objavljenih u svibnju i lipnju 2016. godine.

Enes Kanter
1/5

- Samo četiri godine ? Mislio sam da će tražiti i više za sve smeće koje sam govorio - kazao je Kanter dodavši:

- Ne zanimaju me, već sam se naviknuo na to. Ja sam u SAD i želim se maksimalno koncentrirati na svoje igre i igre moje momčadi.

Kanter je od ove sezone član Knicksa, a igrao je i za Oklahomu City Thunder i Utah jazz.

Turske vlasti su svome košarkašu poništile putnu ispravu jer je otvoreni protivnik režima turskog predsjednika. Kanter podržava Erdoganova rivala Fethullaha Gulena i simbol je otpora protiv aktualne vlasti.

Komentara 1

RO
Robinhood3
22:30 21.12.2017.

Taj erdogan je gori od putina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije