Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proglašen krivim

EPPO: Vlasnik obrta osuđen zbog kaznenih djela subvencijske prijevare i krivotvorenja isprave

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
18.07.2023.
u 09:48

Od ožujka 2015. do studenog 2021. godine, okrivljenik je neosnovano pribavio bespovratna sredstva u velikim iznosima za poljoprivredne projekte

Nakon što je Ured europskog javnog tužitelja 24. svibnja podigao optužnicu protiv vlasnika jednog poljoprivrednog obrta zbog kaznenih djela subvencijske prijevare i krivotvorenja isprave, danas je Županijski sud u Zagrebu donio presudu kojom je proglašen krivim zbog navedenih kaznenih djela. Dobio je kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi i novčanu kaznu u iznosu od 26.512 eura, izvijestio je EPPO. Presuda je donesena na temelju sporazuma stranaka budući da je okrivljenik priznao počinjenja kaznenih djela i podmirio štetu nastalu njihovim počinjenjem u iznosu od eura 221 873.84 eura. 

Od ožujka 2015. do studenog 2021. godine, okrivljenik je neosnovano pribavio bespovratna sredstva u velikim iznosima za poljoprivredne projekte, koji se sufinanciraju sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. 

VEZANI ČLANCI:

No, okrivljenik je u prijavama podnesenim Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju lažno prikazao da raspolaže novčanim sredstvima potrebnim za provedbu prijavljenih projekata. Također je lažno prikazao da je izvršio plaćanja prema dobavljačima, iako prikazana plaćanja nikada nisu izvršena, Konačno, lažno je prikazao i da nema dugovanja prema Državnom proračunu Republike Hrvatske, ističe EPPO. 

Okrivljenik je podnio ukupno tri zahtjeva za odobrenje i isplatu bespovratne potpore projektima njegovog obrta. Temeljem jednog od tih zahtjeva, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je iznos od 221.873,84 eura na račun njegovog obrta. Po preostala dva podnijeta zahtjeva do isplate nije došlo zato što je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u međuvremenu otkrila da okrivljenik ima dug po osnovi javnih davanja prema Državnom proračunu.

VIDEO Horor uvjeti na najvećem sudu u Hrvatskoj, pogledajte s čime se sve 'bore' službenici u pravosuđu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije