Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Bruxellesu

'Europske pučane izvijestit ću o položaju Hrvata u BiH'

Andrej Plenković
Foto: Adam Guz/PAP/PIXSELL
17.10.2018.
u 17:24

Plenković je istaknuo da će iskoristiti prigodu da upozna lidere s detaljima i našim viđenjem onoga što se dogodilo, istaknuo je Plenković svoje planove za izvještavanje EPP-a o situaciji u Bosni i Hercegovini

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Bruxellesu gdje se održava sastanak Europske pučke stranke na kojem će i sam prisustvovati i, kako tvrdi, pokušati nametnuti temu o položaju Hrvata u BiH.

"Iskoristit ću ovu prigodu da izvijestimo o situaciji u Bosni i Hercegovini nakon općih izbora, da upoznamo lidere s detaljima i našim viđenjem onoga što se dogodilo, osobitno s obzirom na položaj hrvatskog naroda u BiH i nužnost legitimne zastupljenosti kao konstitutivnog naroda", poručio je Plenković, a prenosi N1.

Plenković je dodao kako će na tom sastanku tražiti vođenje konstruktivne rasprave jer Vlada hoće da ta tema dobije odgovarajuću pozornost s obzirom na to da je njegov dojam da jako suženi krug ljudi zna što se točno događa.

Istovremeno, na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu glavna tema će biti Brexit, a Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija još jednom će pokušati postići dogovor oko razdruživanja.

Na radnoj večeri britanska premijerka Theresa May iznijet će trenutačnu poziciju svoje zemlje oko izlaska, a uoči odlaska u Bruxelles u britanskom je parlamentu poručila da je odlučna u postizanju dogovora s Unijom.

Komentara 31

PP
pp
17:59 17.10.2018.

Nije to naše viđenje već se to dogodilo. Muslimani su pokrali Hrvate na izborima preglasavši ih jer ih je tri puta više. To je činjenica. To se dogodilo. Nema tu viđenja i mišljenja.

PP
pp
18:03 17.10.2018.

Hrvatska mora kao minimum minimuma odbiti priznati Sejdu Komšića kao legitimnog predstavnika. Trebamo priznati Dodika i onog drugog muslimana ali ovog trećeg muslimana Komšić ne. Čović je osvojio 80% glasova Hrvata. Pobijedio je u svim većinski hrvatskim općinama. Svim. Od Zapadne Hercegovine do Srednje Bosne do Posavine. Komšića su izabrali muslimani iz Sarajeva, Tuzle i Bihaća. To su činjenice.

HR
Hrvatska
17:41 17.10.2018.

Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije