Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORILI NA SPEKULACIJE

ENNA transport: 'Teško da su u našem teretnom vlaku bili migranti. Kontejneri nisu otvarani'

Novska: U tijeku je uklanjanje putničkog vlaka i sanacija mjesta nesreće
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
13.09.2022.
u 15:01

Kako su naveli, područna carinska ispostava Zagreb je nakon nesreće obavila pregled razbijenih kontejnera na tlu i utvrdili su stanje razbacane robu te su ju pečatirali u jednom kontejneru

Tvrtka ENNA Transport čiji je teretni vlak sudjelovao u teškoj nesreći kod Novske očitovao se oko nagađanja da su u vrijeme sudara unutar vlaka bili ilegalni migranti.

Ranije je policija potvrdila da su u putničkom vlaku bili migranti iz Irana koji su putovali van Hrvatske, a nakon nesreće su bili zbrinuti u bolnicama, no pojavile su se špekulacije da su se migranti nalazili i unutar teretnog vlaka.

''ENNA Transport vlak je preuzela na hrvatsko-srpskoj granici na prijelazu Šid – Tovarnik. Prilikom prelaska granice vlak je prošao standardnu proceduru primopredaje te su na hrvatskoj strani u kolodvoru Tovarnik na vlaku obavljene carinske radnje i policijski pregled. Svi kontejneri tada su bili plombirani'', navodi se. 

Kako su naveli dalje u priopćenju, područna carinska ispostava Zagreb je nakon nesreće obavila pregled razbijenih kontejnera na tlu i utvrdili su stanje razbacane robu te su ju pečatirali u jednom kontejneru.

''Osoblje ENNA Transporta na neoštećenim kontejnerima vlaka koji je otpremljen u ranžirni kolodvor Zagreb utvrdilo je da su sve plombe i dalje na kontejnerima, neoštećene te da odgovaraju robi u kontejnerima. To znači da kontejneri u međuvremenu nisu otvarani'', navode.

''Uništeni kontejneri su nakon nesreće bili u takvom stanju da je teško zamisliti da bi itko mogao preživjeti takav udar, a ispod kontejnera nisu pronađene mrtve osobe. Ističemo kako nemamo nikakvu informaciju od strane policije ili bilo kojeg drugog nadležnog tijela da postoji sumnja da su se u kontejnerima teretnog vlaka prevozili migranti'', zaključuju iz tvrtke.

>> VIDEO Predsjednik sindikata o željezničkoj nesreći: 'Sigurno je da je došlo do pogreške strojovođe'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije