Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENNA POPUSTILA

Kraj drame s plinom: Ipak ne moraju platiti 120.000 kn penala za raskid ugovora

storyeditor/2022-09-26/PXL_121021_90139303.jpg
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
23.11.2022.
u 18:53

Gotovo svi tržišni opskrbljivači omogućili su kupcima da raskinu ugovore, prednjačio je u tome Energo iz Rijeke, ali postojale su i iznimke, poput Enna Opskrbe

S Enna Opskrbe ipak na HEP Plin, i to bez penala. Da im samo pošalje ovjereni zahtjev za raskid ugovora i to će biti to, javila je Enna Igoru Košćaku, ravnatelju doma umirovljenika Moj dom Majdenić, a on onda i nama jer o njegovim smo mukama s potencijalnim plaćanjem 120 tisuća kuna penala za odlazak od spomenutog opskrbljivača i pisali.

Podsjetimo, Vlada je, kad su cijene plina podivljale, omogućila kućanstvima prelazak od privatnih opskrbljivača plinom na one u javnoj usluzi, a javnim ustanovama prebacivanje na HEP, koji je dužan kupiti sav plin koji proizvede Ina, te ga po istoj cijeni od 41 euro po megavatsatu prodati vrtićima, školama, ambulantama, bolnicama, muzejima...

Gotovo svi tržišni opskrbljivači omogućili su kupcima da raskinu ugovore, prednjačio je u tome Energo iz Rijeke, ali postojale su i iznimke, poput Enna Opskrbe i, naravno, Međimurje plina, tvrtke u vlasništvu lokalnih jedinica koja još odbija raskinuti ugovore sa svojim kupcima, mahom vrtićima i školama.

Vratimo se na Ennu, koja je ravnatelju doma umirovljenika poslala procjenu da bi ga raskid ugovora stajao 120 tisuća kuna, što si Moj dom Majdenić nije mogao priuštiti te je o tome obavijestio Ministarstvo gospodarstva. Iz kojega su mu tada rekli da i dalje apeliraju na opskrbljivače na raskid ugovora bez penalizacije, a Igor Košćak poslao je tvrtki zahtjev za otpis penala. Uspješno je to riješeno, što su pohvalili i u Ministarstvu, rekavši da im je drago što je tvrtka najranjivije skupine društva stavila ispred svoga profita.

Nutricionisti savjetuju: Ove četiri namirnice trebate jesti ako želite smršavjeti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije