Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 dana agonije

Englez koji se izgubio na Mljetu: Mislio sam to je to, pronaći će me mrtvog

Mljet
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
19.06.2018.
u 21:47

David Williams (60) krenuo je na najvišu točku Mljeta Veliki Grad, no izgubio se

Četiri dana mljetskim šumama lutao je 60-godišnji Englez kojeg su HGSS-ovci ipak uspjeli pronaći nakon nekoliko dana opsežne potrage.

Englez je odmarao na Mljetu te je krenuo na Veliki Grad, najvišu točku otoka, no onda se izgubio.

Sa sobom je imao samo dvije litre vode i nešto voća.

Na planinarenje je krenuo 1. lipnja, a pronađen je 5. lipnja.

– Na pola puta, predomislio sam se i krenuo natrag, no onda sam se izgubio i na toj planini ostao četiri dana – ispričao je David Williams, inače član gradskog vijeća u engleskom Ripleyju, za Nottingham Post.

– Pojeo sam sve voće i popio svu vodu koju sam imao odmah prvi dan, a baterija na mobitelu mi je bila slaba – dodao je.

Potraga za njim krenula je nakon što je osoblje hotela u kojem je odsjeo alarmiralo spasilačke službe da se nije javio s planinarenja.

Šezdesetogodišnjaka su na kraju pronašla dva volontera i njemački ovčar Jerzy.

David je pet dana nakon toga proveo u dubrovačkoj bolnici, a potom se vratio kući u Englesku.

– Nedostajalo mi je vode što je bila najgora stvar. Bilo mi je toliko drago kada sam vidio tog psa i dobio vodu. Bio sam optimističan, no nakon tri dana sam pomislio "to je to, pronaći će me mrtvog". No, nastavljao sam hodati, povremeno sam vikao i tresao granama. Torba mi je bila prazna i koristio sam je samo kao jastuk kad sam spavao – ispričao je on.

Mljet
1/6
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar 1HGZ
1HGZ
22:36 19.06.2018.

cetri dana lutao po otocicu Mljetu koji je 37 kilometara dug i 3 sirok, o sunce ti zarko, nebi da je se izgubio na Kavkazu. ..

Avatar __MAX__
__MAX__
22:51 19.06.2018.

Stvarno mi neki ljudi nisu jasni. Kako je moguce izgubiti se na Mljetu? Pa da je puzao 4 dana presao bi otok i uzduz i poprijeko. Kako je moguce?

KE
kelab
22:36 19.06.2018.

Za sve turiste uvesti dodatno, izricito Hrvatsko osiguranje. Kad luduju nek i plate. Inace, drago mi je da je covjek spasen. Ipak, do kad ce gradjani Hrvatske placati ine ludosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije