Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen u Šibeniku?

Sud demantirao uhićenje, a odvjetnik tvrdi: Bungur je uhićen, strahujemo za njegov život!

Vinko Burazer
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
24.08.2015.
u 14:45

- Od policije sam saznala da ga vode u zatvor u Splitu. Nemam informaciju iz zatvora, nitko se nije javio, ja ne znam ni gdje je, ni što je s njim – kaže Jagoda Bungur, njegova supruga.

Emilio Bungur uhićen je u subotu  22. kolovoza  2015. u Šibeniku, tvrdi njegova supruga Jagoda Bungur.  

– Od policije sam saznala da ga vode u zatvor u Splitu. Nemam informaciju iz zatvora, nitko se nije javio, ja ne znam ni gdje je, ni što je s njim – kazala nam je ranije danas Jagoda Bungur, njegova supruga.

"Osuđen je protuustavno i protuzakonito"

– Suprug je protuustavno i protuzakonito osuđen na šest godina zatvora i nije prihvatio robijati za  nešto što nije napravio! Njegov bijeg bio je samoobrana nevinog čovjeka protiv lažne optužbe, nezakonite presude i  rušenja ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske u slučaju Lora! – tvrdi Jagoda Bungur čiji je suprug i jedan od optuženika u slučaju Lora 2 koji je zakazan za 9. rujna.

– Duboko me vrijeđa i boli laž tužitelja Mladena  Bajića (Lora 1) i Michelea Squicimara (Lora 2) što  su mog supruga  za srpanj i kolovoz 1992. godine lažno  optužili. U to vrijeme on je bio kod kuće, brinući o obitelji jer sam krajem srpnja 1992. rodila mlađeg sina.To uredno potvrđuje i njegov ratni put. Ta laž, na žalost svih nas, u Republici Hrvatskoj postala je pravomoćna! – kaže Jagoda Bungur.

Informacije o uhićenju demantirali Županijski sud i Ravnateljstvo policije

Informaciju o Bungurovu uhićenju demantirali su u splitskom Županijskom sudu, čiji glasnogovornik Damir Romac kaže kako bi sudac koji vodi postupak to prvi znao, a ne zna, kao i u Ravnateljstvu policije gdje ga i dalje vode kao nestalu osobu, što bi značilo da je na slobodi.

Međutim, Bungurov odvjetnik Vinko Burazer potvrđuje izjavu klijentove supruge Jagode Bungur.

– Uhićen je u Šibeniku, ona je bila kod njega, dopustili su joj da mu donese novac i odjeću. Prema tjeralici koju je raspisao Županijski sud u Splitu, on se ima odvesti u splitski zatvor i o tome se treba obavijestiti sud. Županijski sud to zna. Uskraćuju informaciju, znaju da je uhićen. I ja sam trebao biti obaviješten o uhićenju, a nisam. Mi strahujemo za njegov život i njegovu sigurnost! – izjavio nam je Burazer.

>>Nakon šest godina skrivanja, uhićen Bajić zbog zločina u Lori

>>Josipu Bikiću četiri godine zatvora za ratni zločin u Lori

Komentara 7

DG
damir.geo
16:08 24.08.2015.

Komunizam u punom smislu te rijeci. Uhicuje se i onda laze da je osoba nestala. Ove politicare na vlasti treba zauvijek maknuti iz politike a vecinu i procesuirati za kontinuirana krsenja zakona i prava pojedinaca.

KO
korlat
14:59 24.08.2015.

Pa mora je Bajić utrpati neku sirotinju u buks kako bi sebe oslobodio.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
15:44 24.08.2015.

kako to da nemamo strucnog kadra u hr. izgleda da suvih novci pokvarili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije