Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ POTRAGE

Nakon šest godina skrivanja, uhićen Bajić zbog zločina u Lori

uhićenje
Arhivska fotografija
25.09.2010.
u 09:45

On je osuđen na šest godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilnim zarobljenicima u Lori

Miljenko Bajić (44), pravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Lori, koji je u bijegu od 2004. godine, uhićen je jutros u 7 sati u kući u Žeževici, u omiškom zaleđu.

Detalji o uhićenju nisu poznati, a iz policije poručuju kako se istražuje tko je tko je u višegodišnjem skrivanju pomagao nekadašnjem pripadniku interventog voda 72. bojne Vojne policije.

Njegov odvjetnik, Željko Ostoja, najavio je kako će tražiti ponovni sudski postupak.
- Kod donošenja osuđujuće presude protiv Bajića nije bilo nikakvih dokaza ni indicija. Presuda je utemeljena isključivo na lažnom iskazu svjedoka Zlatka Sulejmanovića - izjavio je Ostoja.

Dodao je kako zaprepašten što se tijekom svih godina nije učinilo ništa da bi se rasvijetlilo tko je zaista počinio zločine u Lori.
- Nevini ljudi koji nemaju veze sa zločinima osuđeni su zbog dnevno-političkih potreba. Nećemo dopustiti da ostane na ovome - poručio je Ostoja.

Osim Bajića, na početku ponovljenog suđenje za Loru, pobjegli su Emilio Bungur, Tomo Dujić i Josip Bikić. Osuđeni su u odsutnosti. Bikić se predao 2008. i u ponovljenom postupku osuđen je na četiri godine zavora.

Bungur i Bikić još su u bijegu.

Ključne riječi

Komentara 86

Avatar joč
joč
15:22 25.09.2010.

Konačno je govno u ljudskom obliku zaključano, a moglo je i prije.

KU
kumajanja
10:46 25.09.2010.

Uopce nije vazno kako se ubojica zove,dal\' Miljenko,dal\' Seselj,dal\' Ante..vazno je da ubojice...odgovaraju i to najdrasticnije.

LO
lojtra
13:26 25.09.2010.

Meni su uhićenja u slučaju Lora od daleko manje važnosti od onih koje očekujem za slučaj Lura!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije