Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ZAPOSLENIKE

Elon Musk širi poslovanje: Pojavili su se oglasi za posao, otvara se Teslin ured u Zagrebu

Elon Musk
Foto: Patrick Pleul/DPA/PIXSELL
1/4
04.09.2020.
u 13:33

Elon Musk je shvatio da su ljudi, kada su se zaputili u salon automobila, već donijeli odluku. Tesla se, dakle, treba prodati kad potencijalni kupac shvati da mu treba novi automobil.

Tesla je oglasio da traži djelatnike u Hrvatskoj! Nude se dva radna mjesta za više djelatnika – Sales & Delivery Manager u Zagrebu, Tesla Advisor, također u Zagrebu. Elon Musk, izgleda, drži obećanje da će širiti svoje poslovanje i na ovaj dio Europe.

Tesla Motors do sada nije imao salone u Hrvatskoj ni u drugim zemljama bivše Jugoslavije. Isto tako, saloni trenutačno najvrjednijeg proizvođača na svijetu ne funkcioniraju kao saloni ostalih, tzv. mainstream proizvođača, odnosno Tesle se ne prodaju kao klasični automobili već sasvim drukčijim pristupom. Zato je posebno zanimljivo mjesto Tesla Advisora, odnosno savjetnika, koje se nudi ovim riječima: "Kako se pripremamo za uzbudljiv ulazak u Hrvatsku, tražimo određen broj Tesla savjetnika koji bi se priključili našem novom timu u Zagrebu!"

Zadaća je savjetnika "nuditi nepogrešivu uslugu za kupca kroz cijelo njegovo putovanje kroz Teslu kao kupca", navodi se dalje. "Potrebno je imati krajnju odlučnost za uspjehom a motivirat će vas Teslina misija da prevede svijet na održivu energiju", stoji dalje u oglasu, gdje se dodaje kako ćete vi biti i pionir Teslinih proizvoda, dijeliti svoje znanje te graditi dugoročne odnose. U opisu posla za Teslina savjetnika manje-više navedeno je isto ono što ćete pronaći i kod prodavača u salonima mainstream automobila. No vrlo je vjerojatno da će se onaj tko uspije dobiti posao u novom zagrebačkom uredu suočiti s drukčijom filozofijom.

Elon Musk je shvatio da su ljudi, kada su se zaputili u salon automobila, već donijeli odluku. Tesla se, dakle, treba prodati kad potencijalni kupac shvati da mu treba novi automobil. Zato je u opisu posla jako naglašena edukacija kao sredstvo prodaje. Sam je Musk u blogu prije osam godina napisao kako treba prodavati Teslu i zašto su njihovi saloni uvijek udaljeni od salona ili četvrti gdje se nalaze prodajni saloni mainstream proizvođača. Tesla je novi proizvođač, pa neka edukacija u takvom okruženju ne bi imala previše smisla.

Sales & Delivery manager, šef grupi Teslinih savjetnika, netko je tko mora prije svega voditi računa o brojkama, iz oglasa za to mjesto vidi se da je nešto što se naziva KPI, Key Performance Indicator, ključna stavka kod svakog djelatnika. Za mjesto savjetnika ne traži se prethodno iskustvo u prodaji automobila već tek iskustvo u radu s kupcima u nekom zahtjevnijem okruženju.

Isto tako, za Sales & Delivery managera ne traži se prethodno iskustvo u autoindustriji već dokazano iskustvo u maloprodaji koje bi označilo da možete doseći zadani rezultat. Praktično, jedino što je slično standardnim oglasima za prodavače automobila i njihove šefove jest važeća dozvola i znanje paketa Microsoft Officea.

Ključne riječi

Komentara 11

ZN
znam
21:27 04.09.2020.

Elon Musk ce znatno pogorsati zivot na Zemlji, lansiranjem satelita za satelitski internet. Trenutno ih ima oko 500. Svako lansiranje je unistavanje ozonskog omotaca. Planirano je preko 40,000 satelita a taj broj moze narasti do 100,000 jer su i drugii igraci kao Amazon i Facebook zainteresirani. Nece biti prakticki mjesta na Zemlji gdje nece biti zracenja (EMF), sto ce pretvoriti Zemlju u mikrovalnu pecnicu. Vijek trajanja satelita je oko 5 godina i onda ce padati i sagorijevati u atmosferi (stetni plinovi). Neki vec imaju kvar, kako popraviti satelit koji ne radi? Niti astronomi (profesionalni/amaterski) nisu zadovoljni. O automobilima ne bih komentirao ali ne postoji automobil koji ne zagadjuje ako promatramo proces njegove proizvodnje, koristenja i na kraju radnog vijeka proces unistenja ili recikliranja.

I4
ivan.42
14:08 04.09.2020.

Nek otvori tvornicu,an ne prodajni ured.

RI
ribar110
13:41 04.09.2020.

Kako Rimac automobili posluje a direktorica u zatvoru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije