Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekstremne vrućine

Dio Europe već se 'kuha' na plus 40, toplinski val stiže i u Hrvatsku

Foto: GettyImages
21.07.2019.
u 11:26

U danima koji su pred nama očekuje nas pravo ljetno vrijeme u cijeloj Hrvatskoj, čak i toplije od prosjeka za ovo doba godine, a ponegdje i uz toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

U danima koji su pred nama očekuje nas pravo ljetno vrijeme u cijeloj Hrvatskoj, čak i toplije od prosjeka za ovo doba godine, a ponegdje i uz toplinski val koji može djelovati na zdravlje, javlja HRT.

- U nedjelju poslijepodne i navečer uz više oblaka postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak u središnjoj Hrvatskoj, ponajprije uz granicu sa Slovenijom - napominje Dunja Plačko-Vršnak.

U ostatku Hrvatske prevladavat će sunčano vrijeme, uz slab jugozapadni, na moru i južni te sjeverozapadni vjetar, a dnevne temperature će se kretati između 30 i 34 °C. Temperatura mora na ugodnih je 24°C.

U prvoj polovini sljedećega tjedna u kopnenom će se području nastaviti većinom sunčano i vruće vrijeme. No, u ponedjeljak uz više oblaka mjestimice je moguć poneki pljusak, a oblačnije može biti i u utorak, osobito na istoku. Jutra će biti topla, a danju uglavnom vruće, sredinom tjedna ipak malo manje nego na njegovom početku i kraju.

Sunčano će biti sljedećih dana i na Jadranu, već prijepodne, te posebice poslijepodne uz temperaturu zraka većinom višu od 30 °C. I noći i jutra će biti toplija nego proteklih dana, što mnogima vjerojatno neće biti ugodno. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome moru u utorak i srijedu povremeno i jaki, a i bura će u srijedu ojačati.

Iznimno visoke temperature već su zahvatile Španjolsku gdje su jučer u nekim područjima zabilježene temperature iznad 40 C, a 24sata prenosi da se i u Francuskoj očekuju ekstremne većine i do 43°C. Vruć afrički zrak pristići će sve do sjeverne Engleske uz značajno odstupanje vrijednosti od prosjeka. 

Iako do Hrvatske centar ovog vrućeg afričkog zraka ne bi trebao stići, bit će nekoliko vrlo vrućih dana s maksimalnim temperaturama preko 35 Celzijevih stupnjeva što se osobito odnosi na idući vikend.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
11:39 21.07.2019.

33 stupnja je normalna ljetna temperatura i do 35.Bilo i prije

PR
prajdali100
15:04 21.07.2019.

Užas ! U srpnju dolaze vrućine.Tko bi to rekao...

Avatar Apsalar
Apsalar
12:20 21.07.2019.

Bit će tog sve ćešće i više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije