Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neučinkoviti skeneri

'Eksplozivne' grudi izazivaju strah u zračnoj luci

heathrow
Press Association/PIXSELL
16.08.2013.
u 13:55

Philip Baum, šef međunarodnog osiguranja tvrdi kako skeneri tijela nisu naročito učinkoviti kad je riječ o predmetima skrivenim unutar tijela.

Djelatnici londonske zračne luke Heathrow primili su upozorenje kako je moguće da žene skrivaju opasne eksplozivne naprave u grudima, piše britanski Telegraph.

Sumnja se kako je Ibrahim al-Asiri, glavni stručnjak za eksplozive Al-Qa'ide razvio eksplozivnu napravu koja se može sakriti u implantantima ili tjelesnim šupljinama te je nevidljiva na skenerima.

 - Upozoreni smo da obratimo pozornost na žene koje bi eksplozive mogle skrivati u grudima, a to je dovelo do povećih gužvi na sigurnosnoj provjeri, rekao je jedan od djelatnika zračne luke.

Philip Baum, šef međunarodnog osiguranja tvrdi kako skeneri tijela nisu naročito učinkoviti kad je riječ o predmetima skrivenim unutar tijela.

>> Poruka Amerikancima: Budite oprezni, Al-Qa'ida priprema napad!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije