Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalifornija

Eksplozija plina izazvala kaos u San Brunu, šestero mrtvih

pozar (1)
Reuters/Pixsell
10.09.2010.
u 09:28

Američki mediji spominju da je dosad pronađeno tijelo jedne poginule osobe te da nije poznato ima li još žrtava.

Veliki požar koji je u četvrtak oko 18 sati izbio u blizini međunarodne zračne luke kod San Francisca uništio je najmanje 53 kuće u San Brunu, dok ih je oko 120 teško oštećeno.

Američki mediji spominju da su dosad pronađena tijela šestero poginulih, a mnoge obitelji bile su prisiljene na evakuaciju u prihvatne centre. Još nema točnih podataka o nestalima i ozlijeđenima jer je vatrogascima i spasiocima otežan pristup na područje izbijanja požara, no poznato je da je tridesetak osoba s opeklinama završilo u bolnici.

Požar je izbio nakon eksplozije u cijevi plinovoda pod zemljom, nakon čega je nastao krater iz kojeg je šikljala vatra.

- Mislila sam da se srušio avion. Najprije se zemlja zatresla, a onda je izbila vatra - rekla je Eileen Breedlove.

Oko pedeset posto požara je ugašeno, a državna vatrogasna služba poslala je 25 vatrogasnih vozila u San Bruno. Kako bi se spriječilo širenje vatre, u gašenju sudjeluju i helikopteri, a vatrogascima posao dodatno otežavaju jak vjetar i nizak pritisak vode u tom području.

Zapovjednik vatrogasne službe San Bruna Dennis Haag nije mogao procijeniti kad će požar do kraja ugasiti jer vatrogasci još ne mogu prići mjestu gdje je eksplodirao plinovod.

 

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
11:23 10.09.2010.

novinaru ne treba doktorat znanosti da bi znao da su cijevi od metala ili plastike, u svakom slučaju ne mogu eksplodirati, eksplodirati može plin.

AU
aurora08
12:09 10.09.2010.

hehehehehehehe ovo je osveta za ono kaj je htio napravit pastor v floridi

CA
canon
11:21 10.09.2010.

Po svemu sudeći tu je servis \"Veimar\"održavao taj kvart

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije