Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Egiptu

Eksplodirao autobus s turistima: Ukupno četiri osobe poginule, ranjeno njih 11

eksplozija u Egiptu
Foto: Reuters
1/12
28.12.2018.
u 23:28

Do eksplozije je došlo na jugu glavnog grada Egipta, na području Gize u blizini drevnih piramida

Trojica vijetnamskih turista i njihov egipatski vodič su poginuli u petak u eksploziji bombe pri prolasku njihovog autobusa pokraj piramida u Gizi, u prvom napadu na turiste u Egiptu od srpnja 2017.

U tom autobusu se nalazilo 14 vijetnamskih turista, preciziralo je ministarstvo u priopćenju. U napadu izvedenom predvečer u jugozapadnoj periferiji Kaira ranjeno je 10 turista i vozač autobusa.

Premijer Moustafa Madbouli je u pratnji ministara zdravstva i turizma rekao da se radi o žalosnom incidentu.

U odgovoru na pitanje o posljedicama tog napada na turizam, ključni sektor egipatskog gospodarstva, on je rekao da ne postoji zemlja u kojoj nije izveden napad te da niti jedna zemlja ne može u potpunosti jamčiti sigurnost.

To je prvi napad na turiste u Egiptu nakon srpnja 2017.  kada su ubijene dvije strankinje u napadu hladnim oružjem na jednoj plaži ljetovališta Hourghada, na istoku zemlje.

.
eksplozija u Egiptu
1/12
Ključne riječi

Komentara 22

UF
ufrm
19:10 28.12.2018.

Ne znam tko normalan ide u muslimanske zemlje turisticki .....

BA
balance
18:58 28.12.2018.

Hit destinacija.

ST
Startrack
19:14 28.12.2018.

Nema se sta trazit po arapskim zemljama turisticki. Njih je islam vratio u kameno doba. Mozda nekad negdje za nekolko stotina godina ce opet bit normalni kao ostatak svjeta al to nije ni blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije