Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tiskanom izdanju

Ekskluzivno u Večernjem listu! Štromar: Pusić je dala zeleno svjetlo za pregovore

Predrag Štromar
Igor Šoban/PIXSELL
09.06.2017.
u 22:17

"Kao počasna predsjednica u svakom je trenutku bila upoznata sa svim aktivnostima čelništva stranke"

Nakon što je Ivan Vrdoljak na sjednici Predsjedništva podnio ostavku na dužnost predsjednika HNS-a jer nije dobio podršku za koaliciju s HDZ-om, vođenje stranke preuzeo je njegov zamjenik Predrag Štromar.

Donedavni varaždinski župan dovršio je pregovore o toj koaliciji nakon što je na njegovu i Vrdoljakovu stranu stala većina članova Središnjeg odbora, što mu je donijelo poziciju potpredsjednika Vlade.

Nakon dogovora da će HNS na upravljanje dobiti i ministarstva obrazovanja te graditeljstva, sa Štromarom smo razgovarali, i to neposredno prije izglasavanja novih ministara u Saboru, o tome kako će se novi politički smjer HNS-a odraziti na odnose unutar stranke, iz koje je odlazak najavilo nekoliko uglednih članova i članica, među njima i bivša predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Koliko će HNS pogoditi odlazak Vesne Pusić? Je li točno da je ona znala za pregovore i da ih je odlučila minirati tek u finišu?

Kao počasna predsjednica u svakom je trenutku bila upoznata sa svim aktivnostima čelništva stranke, dala je inicijalno zeleno svjetlo da Vrdoljak sjedne s Plenkovićem i vidi što je značio njegov javni poziv svim strankama na suradnju, pozitivno se odredila prema mogućoj suradnji, a onda naglo promijenila priču. Zašto je to učinila, siguran sam da će ona sama objasniti hrvatskoj javnosti.

>>Cijeli intervju pročitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju 

>>U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće teme:

>>Mrsić: Želim preuzeti stranku, Milanovića pozivam u utrku za predsjednika RH 

>>Sberbank pokušao zabraniti Ramljaku raspolaganje imovinom u Srbiji 
>>Dosje: Politički raskoli od Tuđmana do danas 

>>Analiza: Europa će biti multikulturalna, ali nesnošljivost neće nestati 

>>Lovre Kalinić: S 19 ga nije htio nitko u Dalmaciji, a sada ga traži pola Europe

 

Komentara 44

JA
jadrmatic
22:23 09.06.2017.

Vesna Pusić je signalizirala početak pregovora Vrdoljaku tajnim frljićevskim signalom, izvlačenjem zastave iz vagine. Da me ne bi netko prozvao zbog vulgarnosti i kršnjenja pravila, podsjećam da je vađenje zastave iz vagine autentična antifašistička progresivna liberalna toleratna umjetnost koja se izvodi u nacionalnim kazališnim kućama i uz to je državno poticana od Plenkovićeve vlade.

FN
Fr@njo
22:46 09.06.2017.

pa vjerojano je gospodji Pusic proradio ego..jerbo, od drzave koju je okrivila u hrvatskom Saboru da je ucinila agresiju na BiH nije dobila podrsku za daljnje parazitsko djelovanje, ali, ovaj puta na jaslama UN.

MK
mksdk
22:38 09.06.2017.

Sve ide k tome da Plenki priprema teren za koaliciju s SDP-om. Malim koracima prema "naprijed", a kako bi se učvrsila udbaška vlast u trenucima kada je ljevica praktički potopljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije