Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Ekskluzivno! Hrvatska gradi ratnu podmornicu

09.09.2018.
u 00:00

Mala podmornica lako se sakrije, a za potencijalnog napadača opasna je kao i velika

Posljednjih ljeta hrvatsku su obalu zaposjele „polupodmornice“, plovila koja kao da su pobjegla iz Disneylanda, brodići s komičnim nadgrađem koje glumi podmornicu u površinskoj plovidbi.

A prava podmornica, koja zaista s ljudskom posadom roni kroz more, u Hrvatskoj je porinuta davnog siječnja 1996. godine, a od 2005. je muzejski izložak, nesposoban za plovidbu i zaron, ali i prevelik da bi se zaista iz splitske Lore otpremio u muzej.

Riječ je o „Velebitu“, ratnoj diverzantskoj podmornici koju je Domovinski rat zatekao na vlaki u zatvorenoj hali splitskoga Brodogradilišta specijalnih objekata, a stručnjaci zagrebačkog Brodarskog instituta su je preprojektirali, prepravili, osuvremenili i dovršili tri godine poslije.

>>Cijeli članak čitajte u nedjeljnom Večernjem listu ili u e-izdanju!

VIDEO Pogledajte maketu prve hrvatske podmornice

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Najveća nagrada igra u Hrvatskoj! Osvojite stan u Zagrebu

>>Don Anđelko Kaćunko: Crkva u Hrvatskoj uskoro će morati zaređivati i oženjene muškarce

>>Drago Diklić:  Degoricija je lagao da sam pjevao četničke pjesme   

>> Velika pobuna stražara u Lepoglavi 1991.      

Ključne riječi

Komentara 72

VO
vorda400
21:09 08.09.2018.

Mislim da je za naše neprijatelje najopasnije da u slučaju napada im predamo naše političare i samo čekamo da se "aktiviraju" u neprijateljskoj pozadini to je gore nego da smo ih gađali nuklearnom bombom i naravno to krši sve konvencije o ratovanju jer je preokrutno i smrtonosno za kompletno stanovništvo

KR
Krotila
21:56 08.09.2018.

Hrvatska ima tisućU otoka i dobro je imati male brze borbene čamce,naorUžane raketnim topovnjačama,kao i ne vidljive male đepne torpedne podmornice za prevoz podvodnih diverzanata.I sve bi to bila domača proizvodnja plačena iz vojnog bUđeta i posla za naše hrvatske brodograditelje,uz malo sreče i za izvoz vi glupi lopovski političari.

I1
ing-12345
20:04 08.09.2018.

Vrlo je dobro da Hrvatska gradi podmornicu no treba ih što više a ne samo jedna. Uz to pod hitno nam trebaju bojni brodovi tj rakete topovnjače .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije