Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taktički potez ili dogovor s Plenkovićem
Povratak na članak

Ekskluzivno doznajemo: Mađarski MOL povukao tužbu protiv Hrvatske!

Što se krije iza odustajanja Mađara od zahtjeva da američki sud prizna arbitražnu odluku Komisije UN-a u Ženevi od prije dvije godine, kojom je Hrvatska izgubila spor težak 14,5 milijuna eura?

Komentari 88

ST
stefj
23:24 18.12.2018.

Eh, diplomacija radi punom parom. Ne treba u svemu tome zaboraviti da ništa nije besplatno, pa tako niti ovo odustajanje Mađara... Čudno je jedino kako se ništa ne spominju Mostovci koji su bili protiv dogovora s Mađarima i radi toga su krenuli rušiti vlastitu vladu. Koliko su se samo hvalili time da imaju pouzdane informacije da će Hrvatska dobiti taj spor... I, najgore od svega, ljudi su im vjerovali...

VL
Avatar Toni Broo
Toni Broo
23:49 18.12.2018.

Tužakanja s MOL-om su nas mogla na kraju koštati 10 milijardi kuna i to samo zbog 'mudraca' iz Mosta. Isti ti likovi iz MOST-a su u tom svom kratkom mandatu napravili nenormalne štete hrvatskom seljaku jerr je mostov ministar Romić PROTIVNO EU PROPISIMA(!) naredio da se cijepe sva goveda u Hrvatskoj protiv bolesti kvrgave kože (bolesti koja se uopće nije pojavila u Hrvatskoj), a EU zabranjuje cijepljenje u slučaju da nema pojave bolesti. Država Hrvatska je morala nedavno platiti odštetu od 52 milijuna kn za prouzrokovanu štetu jer je uginulo 1.000 krava, goveda su postala sterilna, mliječnost je drastično pala, a EU je zbog cijepljenja u Hrvatskoj zabranila uvoz naše govedine pa je šteta daleko veća. Samo cijepivo je nabavljeno BEZ javnog natječaja! Skandal nad skandalima o čemu mediji ne pišu, ali zato Bulj u saboru napada Tolušića (koji je zabranio daljnje cijepljenje krava) za uništavanje hrvatskog seljaka, pa ti mostaši pojma nemaju o ničemu i svega čega su se uhvatili u svojem kratkom periodu na vlasti nas je koštalo milijarde kn.

VL
PR
prajdali100
00:06 19.12.2018.

Što će na ovo reći Milanović ? Što će reći Petrov i njegova grupica teških diletanata ? Plenki šuti i tiho radi....

VL
PO
pozornik66
00:38 19.12.2018.

Kroz sve ovo vidimo da je Sanaderov proces montiran i namješten kao u doba tita i partije

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
06:20 19.12.2018.

Nesto mi ispod ovog clanka, fale prevaranti iz Metkovica, inace su najglasniji!

VL
OV
Ovozemaljski
00:34 19.12.2018.

Ivo Sanader je u 99% slučajeva lažno i montirano optužen, Zoran Milanović je pošast koja je poharala Hrvatsku, Božo Petrov je skoro uništio i Agrokor i Inu i Hrvatsku, a hvala Bogu, nebesima, vanzemaljcima i ne znam kome šta su nam poslali Andreja Plenkovića jer sve oko njega sa svih strana ne vrijedi ništa osim Bandinja koji je vrijedan čovjek, vizionar i izgraditelj modernog Zagreba! Točka!

VL
DU
Deleted user
23:50 18.12.2018.

što ste to "eksluzivnog" otkrili?

VL
MI
Mimizo
07:27 19.12.2018.

treba sve od sekte MOST naplatiti jer ovo je njihovih ruku djelo a gdje je nestao taj Romić o njemu nitko ne govori bitno je da njihov čoban pametuje u saboru

VL
IK
ikbmibm
03:55 19.12.2018.

Andrej Pleković najbolji i nainteligentniji premijer, od samostalnoti RH.

VL
DO
domxerex
23:56 18.12.2018.

Oni neće tužiti nas a mi Hernadija i to je to. Jasno kao dan. Tante za mante. To se zove diplomacija.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:32 19.12.2018.

zar je baš tako teško priznati umješnost i sposobnost plenkovića i u ovom slučaju, gdje je zaštitio interese države i umanjio potencijalno veliku štetu..? ono što autor ovog eseja nije uopće dotaknuo jest činjenica da je od mađarskog povlačenja tužbe prošlo 3 mjeseca, a o tome se tuženika obavještava jako jako brzo, što znači da se u državi za ovo zna skoro puna tri mjeseca, a bez ijedne izjave, vijesti, to je pitanje koje se u ovakvom tekstu trebalo obraditi i zatražiti odgovore. to što se kod nas sanadera i daljr vodi kao najvećeg lopova u zemlji koji je kriv maltene za sve loše u njoj je naš problem, jer nismo sposobni spoznati slučaj sanader, koji je u biti običan međustranački i unutarstranački politički montiran proces, bez ijednog dokaza koji bi na normalnom sudu prošao. protiv sanadera ne postoji niti jedan dokaz, postoje samo medijski natpisi kojim se 'sumnja' i bez ikakvih dokaza povezuje sa nekim drugim događajima. zar nam nije dovoljan šamar samo obrazloženje presude arbitraže, gdje su se arbitri jasno odredili prema tome što je ježić, kakav je svjedok, tko je i kakav sudac turudić, težinu i općenito kvalitetu dokaza u tom slučaju? samo to bi trebalo biti dovoljno da se sanadera ostavi na miru, ježića strpa u lepoglavu... pazite, sud tamo daleko 2.000 km vidi da je snimka iz restorana montirana.... kuži da je ježić davao kojekakve iskaze samo da sebe izvuče iz puno ozbiljnijih slučajeva i optužbi... a mi 'mislimo' da ja sanader dao nešto mol-u... račan mu je dao.

VL
PP
pp
15:36 19.12.2018.

Za sve dobronamjerne Hrvate. Ovo je ono što dobronamjerni, strastveni ali neupućeni i naivni Hrvati naprave. Hrvati iz Mosta su nam ovo skuhali. Jer ne znaju. A sve su ovo radili sa hrvatskih pozicija kao INA je predana Mađarima tužit ćemo Mađare. Onak. Mi smo Hrvati i volimo Hrvatsku i tužili bumo MOL. Iako su stručnjaci, analitičari, upućeni tvrdili da to nije pametno jer nismo u pravu i izgubit ćemo. I izgubili smo. Hvala Bogu pa da imamo još nekih stvari pa ćemo se možda izvuć i pametno nagodit sa Mađarima ali ovo od Mosta je bio čisti amaterizam. I trebaju se poklopit ušima. Nije dovoljno busat se u hrvatska prsa iako su mi dragi zbog busanja u hrvatska prsa i smatram da se trebamo svi malo više busati u hrvatska prsa. Ali ne možeš biti glup. A pravi Hrvati su često naivni i glupi. Nije dovoljno biti pravi Hrvat. Moraš biti pametan. Sposoban. Upućen. Lukav. Moraš znat kako plivati u okrutnim vodama međunarodne politike, biznisa, interesa...

VL
AL
Alkana
11:35 19.12.2018.

Uvijek sam za dogovor s Mađarima. Bili su nam velika podrška i pomoć i u Domovinskom ratu. To najbolje znaju Slavonci. I mađarska nacionalna manjina u Hrvatskoj je za pohvalu. Njeguju svoje običaje, vole državu Hrvatsku u kojoj žive i ne traže za sebe nikakva posebna prava. Bravo Mađari!

VL
NA
NasaSenkica
17:51 19.12.2018.

Plenki rjesava probleme koje su drugi prije njega napravili svojim amaterizmom i neznanjem (most, sdp)...

VL
DO
doktorica
11:29 19.12.2018.

Orban,pravi je

VL
DI
dirižabl
08:59 19.12.2018.

Kud Orban nije hrvatski premijer nego lignjetine(Plenković) , ustaški unuci(Milanović), uzurpatori tuđih stanova(Kosor), kleptomani(Sanader).....

VL
RI
rightside
10:23 19.12.2018.

pametnom dosta!! no dali u ovoj vladi postoje "pametni?

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
06:32 19.12.2018.

neko je platio...

VL
HR
hrza
11:41 19.12.2018.

Znao sam da ĆAĆA nije kriv. Sad se to i dokazalo.

VL
Avatar Olujni
Olujni
08:39 19.12.2018.

E sad su krivi i Most i SDP samo je HDZ svetac u svemu! Ali sto drugo ocekivati od Orbanovih hrvatskih stovatelja koji su, gle cuda, uglavnom i HDZ stovatelji!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.