Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ekskluzivni intervju sa Zvonimirom Bobanom

Naslovnica 08.09.2018.
08.09.2018.
u 00:00

Razgovor s proslavljenim bivšim vatrenim i izvršnim šefom za sva strateška nogometna pitanja u Fifi

Kada bih morao izreći najkraću asocijaciju na Zvonimira Bobana, onda bi to bio pobjednički stav u proslavi postignutog gola ili dobivene utakmice. I to bez obzira u kojem je dresu to činio; kao dinamovac, kao “Čileanac”, kao milanist ili kao vatreni. Bilo je nečeg specifičnog, nečeg što ga je odvajalo od ostalih nogometnih, pa i drugih sportskih nazdravičarstava, jer Boban je i u tome bio drukčiji.

U trenucima kada se zbog intenziteta i trajanja emocija prelako sklizne u euforičan neukus, Boban je slavio, a da nije likovao nad poraženim, nego se dječačko-igrački veselio vlastitom ostvarenju, dosegu koji je sebi postavio kao cilj u onom najtežem, propitivanju svoje kvalitete i vještine. Dok ga nisam poznavao, mogao sam se pitati suspreže li u tim trenucima karakter, ali kasnije, kad sam ga upoznao, shvatio sam da je u tim trenucima bio najviše on...

Fifa je krovna organizacija najpopularnijeg sporta i najinternacionalnija organizacija na svijetu s čak 211 država članica. Bez baze i bez podrške saveza postao si izvršni šef nogometa, ali i savjetnik predsjednika Infantina za strateška nogometna pitanja. U ovih nekoliko godina, a pogotovo nakon ovog SP-a, čini se da se puno toga promijenilo i da su crni dani prošlost.

Na mojim vratima piše Zvonimir Boban – nogomet. To je ono što jesam, što radim i u čemu uživam, što me čini, i to stvarno na najvišoj nogometnoj razini. I moje su funkcije samo prazne riječi ako zaboravim da sam krenuo s prašnjavog igrališta i s plastičnom Jugoplastikinom loptom pod nogom. Moj nepolitički dolazak u Fifu tek je jedna od odluka koja govori sve o današnjem predsjedniku i njegovoj želji da se ova organizacija potpuno promijeni i reformira...

>>Cijeli intervju pročitajte u Obzoru subotnjeg tiskanog izdanja Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Budući slovenski premijer: Slovenija i Hrvatska nisu neprijatelji, ali arbitražu morate ispoštovati

>>Dr. Bahtijarević: Domagoj Vida ima jaku kontuziju nadlaktice, koštanih ozljeda nema

>>Najveća nagradna igra u Hrvatskoj: Osvojite stan u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
22:56 07.09.2018.

Zato si ti odlepršao u Italiju i ser*š iz daljine. Nisi nam ni fer suđenje mogao srediti nego nam je sudio korumpirani putana.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:12 08.09.2018.

Boban je pandan Arsenu Bauku.... lijena bitanga koja gleda samo na svoj interes

JO
jojojo
07:56 08.09.2018.

gospodine boban, kako komentirate korupciju unutar fife i podrzavanje autokratskih, diktatorskih i totalitarnih rezima? koliko je katar platio sp i tko je sve bio umijesan u to? hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije