Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Menadžeri lokalnog razvoja

Educirali se sredstvima iz EU i sada žele pisati projekte za fondove EU

menadžeri
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/3
26.03.2014.
u 23:17

-Naučili smo konkretne stvari o EU fondovima i projektima te načinu njihova pisanja, apliciranja i provedbi - kazao je polaznik Dalibor Rajić

 

Dugotrajno nezaposlene osobe iz Požeško- slavonske, Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije dobile su jedinstvenu priliku da sudjeluju na edukaciji za menadžere lokalnog razvoja, projektu koji je financiran iz sredstava EU s 200.000 eura.

 Među onima koji su se prijavili u Požeško-slavonskoj županiji za edukciju je odabrano njih 18 koji su ovih dana završili školovanje i dobili certifikat.

Među njima je bio i Dalibor Rajić. –Iskustva su vrlo dobra. Naučili smo konkretne stvari o EU fondovima i projektima te načinu njihova pisanja, apliciranja i provedbi. Ono što još nedostaje – to je da budemo angažirani. Zbog toga i od nositelja vlasti očekujemo da upotrijebe naše znanje i kapacitete i ponude nam posao na projektima, a ne da poslove dobivaju oni koji nisu završili ništa ili su pripravnici – poručio je  Rajić na prijemu kod požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i dožupana Željka Jakopovića.


Edukacija je trajala 18 mjeseci,  polaznici su je odrađivali u Regionalnoj razvojnoj agenciji Panora, Županijskoj upravi, Obiteljskom centru te u pojedinim općinama.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uz čestitke novim menadžerima lokalnog razvoja je kazao kako se nada da znanje i iskustvo koje su stekli da će biti garancija uspjeha naše privrede. –Pozivam vam da se aktivno uključite i ponudite svoje znanje. Pozvat ćemo privrednike i poljoprivrednike, kao i sve one koji promišljaju kako podići svoje gospodarstvo ili  poslovanje na višu razinu koristeći strukturne fondove  da vam se obrate te da zajedno njihove ideje pretočite u djelo kroz pisanje i apliciranje projekta. Činjenica je da postoji novac u EU za našu zemlju, a o nama će ovisiti koliko ćemo ta sredstva privući  - poručio je župan Alojz Tomašević.

Dožupan Jakopović je predložio da se menadžeri posebno fokusiraju na mjere ruralnog razvoja za što su osigurani veliki novci u EU, a što je šansa i za naše selo i za njih osobno.

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
09:19 27.03.2014.

Evo. Još jedan dokaz da je najveća odgovornost na lokalcima. Županije je znala 18 mjeseci (koliko je trajalo školovanje ovih ljudi) da mogu pripremiti ideje koje će ti ljudi obraditi. Ali jok; oni tek sad pozivaju privrednike i poljoprivrednike. Svaštašta u ovoj Hrvatskoj. Ideš u šumu po drva tek kad je snijeg do koljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije