Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITEZ Za Dan općine otvara se gradska sportska dvorana

Dvorana od 5 mil. KM još čeka upravitelja

26.03.2009.
u 23:00

Vitežani će za Dan općine, 28. travnja, dobiti funkcionalnu i suvremenu gradsku sportsku dvoranu s dvije tisuće sjedišta i pratećim sadržajima.

San sportaša
Načelniku općine Vitez Vladi Aliloviću sada je najveći problem tko će upravljati dvoranom i kako osigurati grijanje tijekom zime. No, uspjeh je da će nakon nepunih pet godina Vitežani konačno dobiti suvremeno opremljenu gradsku sportsku dvoranu. San mnogih generacija sportaša iz ovoga grada konačno je postao java, a dimenzije dvorane omogućuju odigravanje utakmica europske razine. Investicija koja je u početku izgradnje dvorane iznosila 3,7 milijuna, nakon pet godina prešla je iznos od pet milijuna konvertibilnih maraka.

O poskupljenju ove investicije načelnik Vlado Alilović kaže: - U početku smo planirali za vanjsko uređenje dvorane 120 tisuća konvertibilnih maraka, danas je to uređenje stajalo između 600 i 700 tisuća KM.

Problem upravljanja
Stolarija koju smo planirali za dvoranu, u početku gradnje stajala je 50 tisuća, ali je to bila drvena klasična stolarija. Nakon ugradnje suvremene stolarije s najboljom izolacijom, i ta stavka je skočila na 170 tisuća maraka. Parket je sa 60 tisuća KM stigao na 340 tisuća maraka. Ako tome dodamo i suvremenu ventilaciju i ostale prateće uređaje, konačna investicija ove dvorane iznosit će nešto više od pet milijuna KM.

Tko će upravljati dvoranom? - To je sada najveći problem. Koji model uzeti?

Hoće li to biti javno-privatno partnerstvo ili neki drugi oblik, vidjet ćemo. Dogodit će se da se dvorana i otvori, a nećemo imati instituciju koja će brinuti o dvorani i njezinoj ekonomskoj održivosti, kaže Alilović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije