Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavljen za ratni zločin

Dvojicu hrvatskih civila na glinskom području ubio nakon ispitivanja

Sud - sudac - sudnica
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
29.09.2020.
u 12:57

Policija je protiv osumnjičenog koji je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske podnijela Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopuna kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je neutvrđenog dana početkom mjeseca studenog 1991. godine počinjeno na području Gline u mjestu Glinska Poljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je tijekom trajanja oružanog sukoba između regularnih policijskih i vojnih postrojbi Republike Hrvatske i oružanih formacija tzv. SAO Krajine, kao pripadnik teritorijalne obrane Dvor, tada 26-godišnjak u svojstvu zapovjednika izviđačkog odjeljenja, nakon što je prethodno sudjelovao u dovođenju dva civila hrvatske nacionalnosti tada 54-godišnjeg i 59-godišnjeg muškarca u prostorije komande odreda teritorijalne obrane Dvor stacionirane u Glinskoj Poljani, pod izlikom da navodno surađuju s hrvatskom vojskom, nakon ispitivanja odveo navedene civile iz komande u nepoznatom smjeru gdje ih je na neutvrđenom mjestu usmrtio hicima iz vatrenog oružja, a njihova tijela do danas nisu pronađena.

Policija je protiv osumnjičenog koji je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske podnijela Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopuna kaznene prijave.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
baegnian1
13:30 29.09.2020.

Najbitnije je da su važni Grubori ali tisuće ubijenih Hrvata nisu bitni.

KO
komunikolog
14:18 29.09.2020.

Što kažu koalicijski i svjetonazorski partneri Milošević i Pupovac? Jesu li dali intervju? Svaki dan su u dnevniku, pa se možda i o ovome oglase. Možda se oglasi i onaj Vučićev jučerašnji izaslanik? Ili pošalje ovog nedostupnog da pokaže gdje je ubio i zakopao žrtve.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
13:45 29.09.2020.

Stići će i njega nečija kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije