Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afrička kalvarija

Dvojica pomoraca napokon kod kuće: Bilo nam je teško i vruće!

pomorci (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/6
20.08.2010.
u 18:05

Ante Luketić i Siniša Marić proveli su četiri mjeseca u neljudskim uvjetima na brodu.

Agonija dvojice pomoraca, Ante Luketića i Siniše Marića, koji su četiri mjeseca proveli u neljudskim uvjetima na brodu "Swift Split" u Gabonu, danas je napokon završena.

– Bilo je jako teško i vruće. Na dan smo dobivali samo bocu pitke vode, a morali smo se okupati sva dvadesetpetorica zajedno u samo 15 minuta – ispričao je Ante Luketić u Zračnoj luci Zagreb.

Na blokiranom brodu u kvaru, na sidrištu ispred luke Owendo, bez plaće, a neko vrijeme i bez hrane, bila su sedmorica hrvatskih pomoraca, od kojih je jedan u četvrtak došao u Zadar.

Kako kaže Luketić, stanje na brodu popravilo se nakon medijske hajke, no posao će ipak tražiti u drugoj kompaniji. Za situaciju u kojoj su se našli nesretni pomorci krive Ratka Božića, vlasnika "Split Ship Managementa", kojemu ovo, prema podacima Sindikata pomoraca Hrvatske, nije prvi put da ih je izigrao.

– Napokon smo dobili zaostale plaće, no posao namjeravam tražiti nakon odmora, i to u drugoj kompaniji – objasnio je Luketić. Njegov kolega, vidljivo iscrpljen, nije bio raspoložen za razgovor.

Ključne riječi

Komentara 1

IM
Imocanin
02:04 21.08.2010.

Sramota!!!!! Naime svi znamo s kojom imovinom raspolaze Ratko Bozic i kako je dosao do bogatsva: prevarama, i kradjom od ljudi koji tesko zaradjuju svoj kruh sa sedam kora,. Sramota je da za takve ljude i kompanije nema zakona (ili ima????). Jedan sam od mnogih pomoraca kojem Bozic duguje novac i to vec ima preko godinu dana i nema nikakvih naznaka da cu dobit svojih $30,000.00 dolara. Pitam se dali postoji zakon ili nacin da dobijem svoj tesko zaradjeni novac, jer nisam u stanju uzet odvjetnika bas radi razloga sto nemam te mogucnosti radi manjka novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije