Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urbi et orbi

Dvojica papa čestitala si Božić. Franjo: 'Moli za mene'. Benedikt: 'Uvijek, uvijek!'

Dvojica Pape
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
24.12.2013.
u 09:00

Papa Franjo došao je u posjet svom prethodniku, papi emeritusu Benediktu XVI. u samostan izvan Vatikana. Nakon zajedničke molitve, u razgovoru su proveli oko pola sata. Benedikt izgleda dobro, kazao je Franjo.

Nikad u povijesti cijeli svijet, urbs et orbis, zacijelo nije vidio takvu sliku, da si dvojica papa čestitaju Božić, događaj koji je prije dvije tisuće godina, vjeruje se, i bio jedan od začetaka religije koja je ustanovila Katoličku crkvu kojoj su na čelu.

U ponedjeljak navečer u posjet svom prethodniku, umirovljenom papi Benediktu XVI., Josephu Ratzingeru (86), u bivši samostan izvan vatikanskih zidina, stigao je njegov nasljednik, sadašnji Sveti Otac, Franjo (77). Dvojica su, piše Reuters, zajedno proveli oko pola sata.

– Zadovoljstvo je vidjeti da si dobro – kazao je Franjo Benediktu, koji je krajem veljače odstupio s dužnosti, čime je postao prvi papa nakon 600 godina čiji pontifikat neće trajati doživotno. Benedikt je, kako donose televizijske snimke, Franju dočekao i pozdravio ga na ulazu u rezidenciju, oslanjajući se na štap od slonovače. Ušli su u kapelicu gdje su se pomolili, prije odlaska na razgovor u četiri oka.

Na rastanku Franjo je kazao Benediktu: "Sretan Božić, moli za mene." Na to mu je Benedikt replicirao: "Uvijek, uvijek, uvijek." Ovo je tek četvrti put da je Ratzinger snimljen otkad je "podnio ostavku" i vidljivo je da djeluje zdravije nego u prijašnjim situacijama.

Povijesni prvi susret dvojice papa: Franjo i Benedikt se zagrlili

Moj drugi rođendan je onda kada sam kršten – na Božić

Komentara 1

DU
Deleted user
17:42 24.12.2013.

neka budu blagoslovljeni...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije