Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VUKOVARU

Dvojac optužen za ratne zločine: Iz kuće izveli civile, među njima i djeca, pa zapucali na njih

Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
29.12.2023.
u 21:03

Okrivljenici nisu dostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, naveli su u petak u osječkom Županijskom tužiteljstvu

Zbog sumnje da su u Vukovaru, od kolovoza do studenog, 1991. godine, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv dvojice tadašnjih pripadnika srpskih paravojnih postrojbi.

Okrivljenike, u dobi od 59 i 64 godine, tereti se da su 15. rujna 1991. u Vukovaru, tijekom oružanog napada udruženih snaga tzv. JNA i srpskih paravojnih formacija na vukovarsko naselje Sajmište došli do jedne kuće i uz prijetnju oružjem iz podruma na dvorište izveli sedam civila, među kojima su bile i osobe s maloljetnom djecom.

Sumnja se da su okrivljenici zajedno s ostalim pripadnicima paravojnih postrojbi, nakon fizičkog zlostavljanja, odveli zarobljene muškarce prema polju gdje su ih sve usmrtili, osim 55-godišnjaka koji je preživio, ali su ga narednih dana nepoznati pripadnici srpskih paravojnih formacija pronašli i ubili.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, od kraja kolovoza do 15. studenog 1991. u Vukovaru, tijekom oružanog napada na grad, kao pripadnik srpskih paravojnih formacija, nezakonito lišavao slobode civilno stanovništvo, zatvarao civile i pri tome fizički zlostavljao šestoricu oštećenika, a dvojici se,  22-godišnjaku i 18-godišnjaku, tada gubi svaki trag.

POVEZANI ČLANCI:

Okrivljenici nisu dostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, naveli su u petak u osječkom Županijskom tužiteljstvu.

Komentara 20

MI
miliša
21:29 29.12.2023.

Bitno je da su nama prijović i brena koja je pjevala četnicima na prvom mjestu i da nam arenu pune kvazi pjevači... da se u Osijeku na stadionu priprema pazite sad "kafansko veče" - fujjjjjj.

OT
otrovnijezik
22:06 29.12.2023.

Kako se uvijek pokreće istraga protiv nedostupnih pravosuđu dok im dostupni šetaju pod nosom i mirno umiru bosi u svojim krevetima?

PO
Poletarac101
21:18 29.12.2023.

Ime i prezime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije