Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trenutačno je nedostupan

Muškarac (73) prijavljen za ratni zločin: Na Veleprometu teško fizički zlostavljao dva muškarca

Vukovar: Odana počast ubijenima u logoru "Velepromet"
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
11.12.2023.
u 17:47

Muškarca je osumnjičen da je u studenom 1991. godine naoružan i kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je u studenom 1991. godine, tijekom oružane agresije snaga JNA i srpskih paravojnih formacija na Republiku Hrvatsku, osumnjičeni, tada 41-godišnjak, naoružan, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća „Velepromet“ teško fizički zlostavljao tada 35-godišnjaka i 56-godišnjaka, kršeći tako odredbe Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata.

VEZANI ČLANCI:

Protiv osumnjičenog 73-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.  Osumnjičenik je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.

VIDEO Drama kod Rijeke: 'Javili su strojovođi da iskače i spašava živu glavu'

Komentara 7

Avatar barba_arba
barba_arba
18:27 11.12.2023.

Hrvat? Eli i Martić sad Hrvat

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
19:24 11.12.2023.

Hrvat, kao i autor ovog teksta.

Avatar Seurat
Seurat
18:40 11.12.2023.

Hrvat 😏 gnounari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije