Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Dvogodišnjak u komi, liječnici se bore za njegov život

'04.10.2010., Moscenica - Kuca obitelji Zejnic u Ulici Petra Kresimira gdje je nastradao mali David. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
05.10.2010.
u 07:15

- Još ne mogu vjerovati. David je zdravo i živo dijete, svi ga volimo, kaže susjeda Ana Vojnović.

Samo trenutak bio je dovoljan za tragediju u kući obitelji Zejnić. Mali David, kojemu su tek dvije i pol godine, u dnevnom je boravku povukao težak televizor, koji je pao sa stalka i zgnječio mu glavu. Dječak je ostao ležati na podu, a na usta i nos navrla mu je krv. Stanovnici Krešimirove ulice u Mošćenici još s nevjericom prepričavaju nesreću koja se dogodila u nedjelju u 13 sati.

Zbog nagnječenja mozga i prijeloma lubanje dječak je pao u komu. Hitno je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje mu je pružena prva pomoć. Nažalost, prestao je davati znakove života, ali je reanimacijom ipak oživljen. U besvjesnom stanju prevezen je u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Tamo ga je operirao dr. M. Gjurašin, jer je nagnječenje i krvarenje u glavi izazvalo povišen kranijalini tlak u mozgu. Nažalost, mozak je i dalje natečen, pa je dijete na respiratoru, a stanje mu je kritično. O šansama za oporavak, ističu liječnici, još je prerano govoriti. Razumljivi su bol i zabrinutost roditelja, koji nisu bili raspoloženi za razgovor. Kako kažu susjedi, Zejnići su vrijedni i mirni ljudi, a otac je građevinski poduzetnik.

Kao i druga djeca, David se često igrao ispred kuće u njihovoj slijepoj ulici. Navraćao je i susjedima.

– Još ne mogu vjerovati da se dogodila takva tragedija. David je zdravo i živo djete i svi ga u susjedstvu volimo, kao i njegovu sestru. Često je navraćao i uvijek bi me nešto pitao. Kada smo čuli za nesreću, nismo mogli vjerovati. Nadamo se da će sve dobro proći – kaže susjeda Ana Vojnović. Slično govore i drugi susjedi, koji zajedno s roditeljima u nadi iščekuju rezultat operacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije