Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalna mladež

Dvije maloljetnice otišle na ples u Hemingway pa brutalno pretučene

Hemingway Split,portal
screenshot/Facebook
15.04.2013.
u 10:05

Daljnji napad spriječili su muški gosti kluba, a napadnuta djevojka i njezina prijateljica odlučile su otići tek kada se upale svjetla i okonča matineja kako bi izbjegle daljnji napad.

Dvije 17-godišnjakinje napadnute su na matineji u subotu oko 22 sata u dva navrata, u splitskoj diskoteci Hemingway te na parkiralištu pokraj kluba, potvrdila nam je Marina Kraljević - Gudelj, glasnogovornica PU splitsko- dalmatinske.

- Ne znam zašto se uvijek klub Hemingway stavlja u središte pozornosti. Mi ne možemo niti znati ako se nešto događa na parkiralištu. Zašto djevojke nisu upozorile i zatražile pomoć od osoblja kluba ako su napadnute unutra, mi bi svakako pozvali policiju i roditelje da dođu po djevojke. Nama je u interesu spriječiti bilo kakve neugodnosti, poručio je voditelj kluba u Splitu Marin Nekić. Dodao je da nije istina da u klubu nisu bili redari te večeri jer, tvrdi, angažirana je zaštitarska služba koja uvijek "pokriva" sva zbivanja u Hemingwayu.

- Promotor kluba V.N bio je prvi koji je regagirao kada je vidio komešanje u klubu. Došao je do djevojaka i pitao što se događa, ima li kakvih problema, no djevojke nisu dale naslutiti da  postoji kakav problem, rekao je Nekić.

- Jako nam je žao što je došlo do ovoga te iskreno suosjećamo s žrtvama, poručio je Nekić i dodao kako će ispitati sve detalje ovog slučaja te obavijestiti javnost o tome što se te noći događalo u prostorijama kluba kada su dvije maloljetne djevojke ozlijeđene.

Jedna od njih zadržana je na promatranju u splitskoj bolnici radi daljnjih pretraga zbog sumnje u frakturu lubanje i oštećenje bubrega, javlja Slobodna Dalmacija.

Druga je ozlijeđena djevojka zbog velikog ugriza na predjelu struka primila injekciju antitetanusa te je puštena na kućnu njegu. Napadačice su njihove dvije vršnjakinje, od kojih je policija jednu uhitila, a zna identitet druge.

Daljnji napad spriječili su muški gosti kluba, a napadnuta djevojka i njezina prijateljica odlučile su otići tek kada se uključe svjetla i okonča matineja kako bi izbjegle daljnji napad. No, napadačice su ih dočekale na parkiralištu i nastavile napadati. Na sreću, ponovno su intervenirali muški gosti kluba koji su se našli na parkiralištu te su napadačice pobjegle. Nakon dolaska policije neki od njih odmah su kazali njihov identitet.

Ozlijeđene djevojke odvedene su na Hitnu pomoć gdje su pregledane. Jednoj je nađena krv u urinu, zbog čega sumnjaju na oštećenje bubrega. Kako je jako udarana i povraćala je, liječnici su naložili i snimanje glave kako bi se utvrdilo je li došlo do frakture lubanje.

Policija će protiv napadačica podnijeti kaznene prijave prijave Općinskom državnom odvjetništu za mladež, a u tijeku je i utvrđivanje prekršajne odgovornosti organizatora, odnosno u ovom slučaju, vlasnika kluba Hemnigway Split.

>>U veljači deset ugostitelja poslužilo maloljetnicima alkohol

>>Učitelji će kazneno prijavljivati nasilne roditelje učenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije