Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTEĆENI I KUĆA I AUTO

Dvije kuće i auto u potpunosti uništeni u požaru: 'Žena kojoj je kuća izgorjela nam je puno pomogla'

Dvije kuće i jedan auto potpuno su izgorjeli, a dvije kuće su zahvaćene požarom u sinoćnoj tragediji u Sisku
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/8
02.07.2023.
u 12:13

U ovom krvavom pohodu 48-godišnjaka u potpunosti su izgorjele dvije kuće te jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil djelomično izgorjeli

Muškarac (58) koji je ove subote u Sisku izazvao strah i strepnju mještana usmrtio je jednu osobu, a još je četvero ranio kalašnjikovom kojim je mahao po selu. Nije ni tada stao pa je počeo i paliti po naselju Capraške Poljane i tako uništio imovinu više obitelji.

Nakon što je ''obavio'' svoj krvavi pohod, 58-godišnjak, inače sudionik Domovinskog rata koji je bio nezaposlen, dao se u bijeg gotovo pet sati dok ga policija u 00.50 sati nije našla u ulici kneza Domagoja u Sisku, oko dva kilometra od mjesta napada. Uz sredstva prisile muškarac je uhićen, a policija je ranije potvrdila kako tada nije predstavljao opasnost za ljude. 

U ovom incidentu ozlijeđene su još dvije osobe, među kojima je jedno dijete, dok su bježali od muškarca, a u intervenciji je ozlijeđen i vatrogasac. Potvrđeno je kako su u potpunosti izgorjele dvije kuće te jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil djelomično izgorjeli. Mještanin Zoran Nikolić koji živi nedaleko od mjesta napada ispričao nam je kako su prvo uočili dim kako dolazi iz obližnje kuće. 

- Samo smo vidjeli dim. Mislio sam da je netko od susjeda pa sam otišao tamo pomoći, dakle došao sam kad je on počeo pucati. Policija mi je rekla da uđem u automobil i odem da mi se ne bi nešto dogodilo. Nikada nije prije bilo problema, znao sam ženu kojoj je izgorjela kuća, puno nam je pomogla da i sami dođemo do ove kuće u kojoj smo već godinu dana - ispričao je. 

Vatrogasci su potvrdili kako su u požaru bile zahvaćene tri kuće od ukupno 200 kvadrata, kao i dva automobila. 

- Uslijed gašenja požara jedan vatrogasac je ozlijeđen (ozljeda koljena uslijed pada zabatnog zida) te je zbrinut od strane HMP u Opću bolnicu Sisak. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Sisak i DVD Mladost Sisak. Požar je ugašen u 22:49 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 00:48 sati - izvijestili su.

POVEZANI ČLANCI:

 

Komentara 1

MR
MrWho
08:02 03.07.2023.

Tako to biva kad država ne radi svoj posao. Kada bi krepili koji uznemiravaju susjede galamom, glasnom glazbom, vikanjem, turiranjem automobila bili spriječeni u takvom ponašanju, kao što je to slučaj u svim uređenim zemljama, onda ne bi ni došlo do ovakvih nemilih situacija da ljudi puknu i uzimaju pravdu u svoje ruke. Eto, baš jutros oko 3.00 sata probudila me, po šesti-sedmi put, buka koja se čula na kraj ulice, a dolazila je iz zvučnika divljaka od susjeda (tri kuće udaljenog) koji je na terasi pojačao do kraja. Ne zanima takvog divljaka ima li oko njega starih, bolesnih, djece koji trebaju sna, radnika koji trebaju rano ustati, trudnica, studanata koji uče i drugih koji u svojim domovima trebaju mir i odmor. Ozbiljno razmišljam da sljedeći put navučem fantomku i odem tamo i razbijem i njega i tu liniju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije