Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAVLJENI U IZOLACIJU

Dva svećenika i tri časne sestre iz Međugorja zaraženi koronavirusom

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih mjesta u svijetu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
30.03.2020.
u 11:05

U BiH su, po posljednjim podacima u ponedjeljak ujutro, 354 osobe zaražene koronavirusom, a do sada je u toj zemlji zabilježeno šest smrtnih slučajeva koji se mogu povezati s komplikacijama prouzročenim zarazom.

Koronavirusom su zaraženi dva redovnika i tri redovnice iz Međugorja, koje skrbe o napuštenoj djeci u ustanovi Majčino selo, objavila je Hercegovačka franjevačka provincija na svojim mrežnim stranicama.

Po priopćenju kojega je objavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, tri časne sestre, djelatnice u Majčinu selu, ustanovi za skrb o djeci i mlade koji su bez roditeljske skrbi, pozitivne su na koronavirus nakon čega su odmah stavljene u izolaciju, te su pod nadzorom medicinskog osoblja. Među oboljelim od COVID-19 je i franjevac koji je na službi duhovnika časnih sestara, te još jedan ispovjednik iz Međugorja.

Svi oni stavljeni su pod nadzor epidemiologa i zdravstvenih stručnjaka. Hercegovačka franjevačka provincija će u dogovoru s Apostolskim vizitatorom za Međugorje mons. Henrykom Hoserom osigurati pastoralnu skrb za župu, navodi se u obavijesti provincijala Hercegovačke franjevačke provincije.

U BiH su, po posljednjim podacima u ponedjeljak ujutro, 354 osobe zaražene koronavirusom, a do sada je u toj zemlji zabilježeno šest smrtnih slučajeva koji se mogu povezati s komplikacijama prouzročenim zarazom. 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
11:19 30.03.2020.

Majka Priroda jača od božje zaštite. Majka Priroda jača od čovjeka, dakle i od boga.

BU
Bubalamala
11:28 30.03.2020.

Stigla ih božja kazna, vjeru su zamijenili materijalizmom!

NE
nemanatrag
12:01 30.03.2020.

Nešto su nekom očito nešto skrivili....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije