Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PODRHTAVANJE

Dva nova potresa zatresla Hrvatsku: 'Zvučalo je kao grmljavina'

Potres
Foto: Borna Filic/PIXSELL
05.12.2018.
u 18:32

Umjereno jaki potresi danas su zatresli Opatiju i Imotski

Danas su u poslijepodnevnim satima zabilježena dva umjereno jaka potresa u Hrvatskoj, javlja Seizmološka služba Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. 

Prvi potres su 15 sati i 16 minuta seizmografi zabilježili na širem području Imotskog i okolice. Točnije, epicentar je bio 5 km sjeveroistočno od Imotskog, a magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru.

Nešto jači drugi potres imao je epicentar 38 km sjeverno od Opatije, u susjednoj Sloveniji- sjeveroistočno od Ilirske Bistrice. Seizmograf je zabilježio potres jačine 3.4 prema Richteru, oko 17 sati i 23 minute. Osjetio se na području Primorsko-goranske županije, ali i Italije. 

- Osjetio sam lagano podrhtavanje, zvučalo je kao grmljavina, ali je trajalo svega par sekundi.- kazao je jedan građanin Rijeke. 

Nova su to dva potresa koja prate učestalo podrhtavanje tla na području Hrvatske, ali i svijeta. Posljedni su u Hrvatskoj zabilježeni u Zagrebu, Velikoj Gorici te u podmorju kod otoka Hvara, slične jačine. Dok je na Aljasci zabilježen jak potres magnitude 6,7 po Richteru, koji je uzrokovao veliku štetu na cestama i u kućanstvima. 

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 3

NO
nogogaz
20:42 05.12.2018.

Bog ne voli balkance!?!?

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:49 05.12.2018.

EU Janez skočio na Hanumu ali nije ( opet ) ništa bilo 😂

BA
baegnian1
18:55 05.12.2018.

HAARP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije