Naslovnica Vijesti Svijet

Nema više omiljenih gumenih bombona: Dva njemačka vrtića zabranila svinjetinu zbog dvije muslimanke

– Proveo bih ovu odluku i da je riječ i o samo jednoj obitelji čijem je djetetu spasenje duše ugroženo iz religioznih razloga zbog nečiste svinjetine – kazao je Wolfgang Schäfer, upravitelj jednog od vrtića
23. srpnja 2019. u 13:36 113 komentara 46479 prikaza
Foto: HONG VO/GettyImages

Dva vrtića u Leipzigu, gradu na istoku Njemačke, izbacila su svinjetinu iz jelovnika. Razlog su dvije muslimanske djevojčice u vrtićima s 300 djece.

Cijepljenje NOVI ZAKON Njemačka uvela visoke kazne za roditelje koji neće cijepiti djecu prije vrtića

– Iz poštovanja prema promjenama u svijetu, počevši od 15. srpnja, služit će se samo hrana koja ne sadrži svinjetinu – obavijestili su roditelje iz vrtića, objavio je dnevnik Bild.

Zabrana se odnosi na i djeci omiljene gumene bombone jer se proizvode od svinjske želatine. Neki roditelji već su se pobunili, ali uzalud.

– Proveo bih ovu odluku i da je riječ i o samo jednoj obitelji čijem je djetetu spasenje duše ugroženo iz religioznih razloga zbog nečiste svinjetine – prenosi Bild riječi Wolfganga Schäfera, upravitelja jednog od vrtića.

Njemačka Pokazatelji Slabi njemačka industrija: Usporavanje bi se moglo oduljiti

Njemački mediji pitaju se nije li se ovom odlukom otišlo malo predaleko u političkoj korektnosti.

“S ovim diktatom manjine na štetu većine ne samo da su srušeni temeljni principi demokracije, već i odvojenost religije od države. Odreska se možemo odreći, ali ne smijemo temeljnih pravila našega zajedničkoga života”, komentira Bild.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • wolf_cro:

  Samo tako nastavite i uskoro će vam tražiti i zabranu Oktoberfesta.

 • Vlaskoulicanec:

  Koji kreten!!!!! Ovo nije samo kraj civilizacije u Njemačkoj nego početak kraja u Europi!!!

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  A šta je sa pravima većine na svinjetinu ???? Ja bih lagano gradonačelnika objesio na prvu banderu koji dozvoli da mu takvi levati vode vrtiće.....