Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Autobusi s izbjeglicama stižu u Ježevo: Djeca se smiju i mašu

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je danas da će oni koji zatraže azil ići u centre u Kutini i Dugavama, a da ranjive skupine idu u Sisak i Ježevo
16. rujna 2015. u 21:30 41 komentara 5720 prikaza
Ježevo izbjeglice
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/38

Četvrti autobus sa djecom, ženama i nekolicinom muškaraca stigao je u prihvatilište u Ježevo.

U trećem autobusu s izbjeglicama bile su većinom žene i djeca, a na ulasku u prihvatilište su se smijali i mahali. Dva autobusa s izbjeglicama ranije su stigla do Ježeva, od njih sedam ili osam koji su danas uputili iz Tovarnika. U prihvatilištu se postavljaju šatori za prihvat izbjeglica. Centar je večeras posjetio i ministar zdravlja Siniša Varga.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je danas da će oni koji zatraže azil ići u centre u Kutini i Dugavama, a da ranjive skupine idu u Sisak i Ježevo.

Prema informacijama iz policije za prijevoz izbjeglica do Zagreba, u slučaju nužde, bit će iskorištene i dvije željezničke kompozicije. Navodno je jedna već stigla u Vinkovce, a druga će biti stacionirana u Tovarniku. Bit će iskorištene u slučaju kada na Hrvatsku granicu krene veći val izbjeglica, kada će biti nemoguć njihov prijevoz autobusima do Ježeva i drugih odredišta.

Zasad se izbjeglice koje prođu proces registracije u policiji, koji uključuje davanje otisaka i fotografiranje, autobusima prevoze dalje.

>>Volonteri u Tovarniku: Izbjeglice su dehidrirane i izmučene, pune žuljeva i s kroničnim bolestima

>>Sirijac iz Tovarnika: Rekao sam izbjeglicama da su došli u divnu zemlju krasnih ljudi

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • marko1236:

    Vi novinari ni ne znate u šta nas uvaljujete..

  • barbaizamerike:

    djeca ko djeca nezaboravimo da su arapi I prije dolazili sa turcima na ove prostore I tada su odvodili nasu djecu u tursku I tamo ih obucavali kao janjicare I ponovo slali da osvajaju katolicke zemlje.ovo ne sluti na dobro ... prikaži još! pinovit ce se povjest i krizarski ratovi .volio bi da be bude tako ali ce doci do sukob a kultura

  • radilova kosa:

    I ne djeluju baš iscrpljeno, ja sam iscrpljena došla s posla.