Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Dujić: Žeželj insinuira da sam ga uvrijedio po nacionalnoj osnovi

Posebno mu je nejasno, kaže, to što mu se Žeželj nakon sjednice ispričao i uvidio svoju pogrešku, "da bi potom objavio priopćenje koje počiva na neistinama i ponovnim optužbama".
09. kolovoza 2017. u 15:42 1 komentara 540 prikaza
Nediljko Dujić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić u srijedu je odbacio i insinuacijama nazvao prozivke županijskog vijećnika Steve Žeželja da ga je u ponedjeljak na skupštinskoj sjednici uvrijedio po nacionalnoj osnovi, ističući u priopćenju kako nikada nečiju nacionalnost nije dovodio u vezu s dobivanjem dozvole za nošenje lovačkog oružja.

Stevo Žeželj REAKCIJA Stevo Žeželj: Nisam abolirani četnik

 Dujić je reagirao na priopćenje Žeželja, vijećnika s Nezavisne liste Stipe Petrine, u kojemu je u utorak naveo kako mu je on kao predsjednik Skupštine na sjednici rekao da je aboliran kao pripadnik vojske takozvane SAO Krajine i da zbog toga ne može dobiti dozvolu za nošenje lovačkog oružja. 

 "Jučerašnji dan dokaz je tezi kako mala skupina ljudi uz pomoć medija i dalje manipulira javnošću. Da je tome tako proizlazi iz činjenice da je upravo predsjednik Skupštine Nedjeljko Dujić u svome izlaganju prvi, nepozvan, valjda misleći automatski čim sam Srbin da sam četnik, spomenuo aboliranje imputirajući da ne mogu dobiti lovačko oružje, da MUP radi svoj posao, a da ja ne mogu dobiti oružje jer se očito misli da sam četnik. Nisam bio pripadnik vojske takozvane RSK niti sam po tom pitanju aboliran. To što su novinari na Županijskoj sjednici proizvoljno protumačili moju izjavu, odnosno što su izjavu Nediljka Dujića uzeli kao notornu činjenicu (posredno aludirajući da sam četnik), demantiram u cjelini jer navedeno smatram nekorektnim informiranjem javnosti i namjernim bacanjem ljage na moje ime, a sve da im u konačnici poslužim kao sredstvo da se ruši Nezavisna lista Stipe Petrine", istaknuo je Žeželj u priopćenju.

 Dujić u svom priopćenju tvrdi kako Žeželj insinuira da ga je na sjednici Skupštine, prilikom rasprave o lovstvu u županiji i izdavanju dozvola za nošenje oružja, uvrijedio po nacionalnoj osnovi, ističući kako takve prozivke najodlučnije odbacuje te da je zgrožen "tim pokušajem predbacivanja".

 "Ovim putem ističem kako odbijam prihvatiti tvrdnje o tome da u vezu dovodim nečiju nacionalnost i mogućnost dobivanja dozvole za nošenje oružja u lovu, s obzirom na to da je ista u isključivoj nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova i uvjetovana je sposobnošću osobe koja podnosi zahtjev za njom, a ne nacionalnošću, vjerskom pripadnošću ili nekim drugim obilježjem", ističe Dujić.  

 Dodaje kako mu je izrazito žao što se uz njegovo ime i na ovakav način "vezuju ružne tvrdnje ovog tipa", tim više što kao predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije zna kako je lovstvo u županiji otvoreno svim građanima, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost.

 "Uz sve navedeno nikad nisam brojao ničija krvna zrnca niti ljude dijelio po navedenim osnovama i širio mržnju. Svojim radom na poziciji predsjednika Županijske skupštine Šibensko-kninske županije i drugim društvenim angažmanima zalažem se za vrijednosti u duhu zaštite i promicanja ljudskih prava, demokracije i vladavine prava, stoga su izjave gospodina Žeželja neutemeljene i zaista ne doprinose radu županijske skupštine, čija je posljednja sjednica ionako bila izrazito narušena i ometana od strane gospodina Stipe Petrine", poručuje Dujić.

 Posebno mu je nejasno, kaže, to što mu se Žeželj nakon sjednice ispričao i uvidio svoju pogrešku, "da bi potom objavio priopćenje koje počiva na neistinama i ponovnim optužbama".

Stevo Žeželj STEVO ŽEŽELJ 'Ne daju mi dozvolu za pušku jer sam se u ratu borio na strani Srpske Krajine' Petrina i Pauk BURNA SJEDNICA Verbalni okršaj Pauka i Petrine: 'Nemoj da te plesnem' Stipe Petrina STIPE PETRINA: 'Zbog poreza na nekretnine vrijeme je za građanski neposluh'
Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

Pogledaj sve komentare
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.