Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija Gladius 3

Duge cijevi u Dubrovniku zbog razbijanja lanca dilera, više osoba uhićeno

dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/11
21.05.2015.
u 10:33

Policija i specijalci bili su ispred kafića Whats Up još od ranih jutarnjih sati, a policajci su također ispred kluba Nonenina u staroj gradskoj jezgri

U tijeku je akcija koju provodi PU dubrovačko-neretvanska, a prema informacijama kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, riječ je o akciji Gladius 3.  

Na više lokacija po gradu su duge cijevi, a Dubrovački dnevnik javlja kako je riječ o koordiniranoj policijskoj akciji razbijanja krijumčarskog lanca kokaina. Nešto iza 9 sati uhićen je prvi sumnjivac, Tomo Zucalo (38), kao i Alen Perišić, vlasnik poznatog dubrovačkog kafića Whatsup, javlja Dubrovački dnevnik. Također je uhićena Ana Perović, a priveden je i Antonio Miljević, konobar iz Whats Up-a... javlja Dubrovački dnevnik. Priveden je poslovođa None Nina bara u staroj gradskoj jezgri Denis Pršić "Pupak" kao i Damir Katanić, vlasnik broda Jug Dubrovnik čije je brod prethodno pretresen. 

Uhićen je i Anes Duraković. Neke od osoba iz Dubrovnika koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem nisu zatečene u svojim domovima te je za njima raspisana međunarodna tjeralica

Jedan od onih za kojima je raspisana tjeralica je Igor Šarlija, koji je već odležao nekoliko godina u zatvoru, između ostaloga i s Tomislavom Jurkovićem koji je ubijen u Neumu, od ranije poznat policiji zbog više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i prijetnji. 

Poslovođa None Nina bara u staroj gradskoj jezgri Denis Pršić 'Pupak' nakon obavijesnog razgovora pušten je te je napustio Vilu Palmu.  

Policija i specijalci bili su ispred kafića Whats Up još od ranih jutarnjih sati kao i ispred kluba Nonenina u staroj gradskoj jezgri. 

Već se može govoriti o tome kako akcija u Dubrovniku ima i međunarodni karakter. Pripadnici MUP-a Republike Srpske od ranih jutarnjih sati na području Banjaluke i Trebinja provode akciju kodnog naziva "Maska" i u tijeku su uhićenja više osoba, među kojima ima policijskih službenika. Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenog djela organiziranog kriminala, a u vezi s kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i krijumčarenja, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, priopćeno je iz MUP-a RS.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Adriana Biskup za Dubrovački dnevnik potvrdila je informaciju o provođenju akcije i kriminalističkog istraživanja u suradnji s USKOK-om. Kazala je kako je riječ o završetku kriminalističkog istraživanja, no više informacija ne može davati zbog aktivnosti iz nadležnosti USKOK-a. 

Neslužbeno se doznaje da su akcijom Gladius obuhvaćeni preprodavači kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane

U nastavku pogledajte snimku koju objavljujemo uz dopuštenje Dubrovačkog dnevnika.

>> Tijekom vikenda policija oduzela 158 vozačkih dozvola

Ključne riječi

Komentara 35

DU
Deleted user
08:33 21.05.2015.

"Duge cijevi"?? Sta su vodoinstalateri? Centralasi mozda?

DU
Deleted user
09:04 21.05.2015.

neke(sve) nemaju ništa protiv dugi cijevi, ako su većeg kalibra

AP
andjelko.paljevic
08:59 21.05.2015.

i u Hrvatskoj bi to rijesavali policajci u civilu da vrh policije nije korumpiran od nacelnika krim odjela do samog ravnateljstva pa kao informacije cure od malih policajaca koji jadni niti ne znaju kaj znaci pojedini naziv akcije. ovo kod nas sve vise mi lici na operacije cobra ili zen iz filmova Taxi 1,2,3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije