Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASOVNA KUPNJA

Dubrovčanima prekipjelo pa paničnim kupcima ostavili poruku: 'Nisi ti sam živ'

trgovine
Foto: Snimio čitatelj
20.03.2020.
u 10:54

U popularnoj Facebook grupi ''Dnevna doza prosječnog Dalmatinca'' objavljena je fotografija poruke koja je osvanula u jednoj dubrovačkoj trgovini

Top-tema na društvenim mrežama već danima je koronavirus. O zarazi koja je okrenula našu svakodnevicu naopačke govori se najčešće iz triju tabora – onih koji previše paničare, onih koji apsolutno negiraju opasnost te onih koji su cijelu situaciju iskoristili kao dobar materijal za šalu. Kao jedna od češćih stvari kojoj se Hrvati rugaju pokazala se panična kupnja.

Uz toaletni papir, jedna od stvari koja se masovno kupuje jest kvasac. Tako je u popularnoj Facebook grupi ''Dnevna doza prosječnog Dalmatinca'' objavljena fotografija poruke koja je osvanula u jednoj dubrovačkoj trgovini. 

"Molim te da kupiš u razumnim količinama. Nisi ti sam živ", glasi poruka koja je izazvala mnoštvo komentara u kojima se korisnici uglavnom čude nerazumnom ponašanju sugrađana.

 

Komentara 14

DU
Deleted user
11:45 20.03.2020.

Baš smo prije par dana komentirali slučajeve premomjernog kupovanja brašna i kvasca. Koliko ljudi uopće zna ispeći kruh? Manji dio njih zna, a oni ostali će se služiti internetom. Osim toga oni koji znaju raditi kruh znaju da kruh treba znati umjesiti bez obzira što imaš recept za "savršeni" kruh. Domaći kruh u koji ide 500-600 grama brašna četveročlanoj obitelji može trajati 2-3 dana bez problema. Znači 10 kg brašna četveročlanoj obitelji može potrajati i 30-45 dana bez problema. Nisu mi jasni oni koji voze puna kolica brašna i kvasca? Pitam se znaju li uopće da se brašno zna ucrvati ako nije adekvatno uskladišteno?! Najbolje je što će takvi debili bacati ucrvano brašno jer će im se gaditi i onda opet u megalomansku kupnju!

Avatar Kalladin
Kalladin
11:48 20.03.2020.

Nije sam živ, ali je samoživ.

DU
Deleted user
11:26 20.03.2020.

U pravu je onaj tko je rekao da su novinari neprijatelji naroda.I u pravu je 100%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije