Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Duboko smo razočarani izjavom ravnatelja KBC-a, naša želja i volja u borbi protiv pandemije nije upitna"

Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić izjavio je u srijedu kako je sav teret bio na dr. Ljiljani Perić, kojoj je potvrđen koronavirus, te da je svaki drugi dan dežurala "jer su internisti opstruirali i nisu htjeli pomoći infektolozima"
09. travnja 2020. u 15:51 11 komentara 9084 prikaza
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Liječnici Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek reagirali su na izjavu ravnatelja osječke bolnice doc.dr.sc. Željka Zubčića, koju nam je dao nakon što je obznanjeno da je koronavirusom zaražena i šefica Klinike za infektologiju prof.prim.dr.sc. Ljiljana Perić. "Sav teret je bio na njoj, kako su internisti opstruirali i nisu htjeli pomoći infektolozima, dr. Perić je svaki drugi dan dežurala, u svojoj 63. godini", rekao nam tada Zubčić.

Ukazali na potrebu jasnog postupanja

- Liječnici Klinike za unutarnje bolesti KBC Osijek izražavaju duboku razočaranost izjavom i optužbom ravnatelja. Od prvog dana epidemije u KBC Osijek, internisti Klinike za unutarnje bolesti su preuzimali i zbrinjavali sve infektološke pacijente upućene na našu Kliniku. Nadalje, kao internisti, osim rada na Klinici za unutarnje bolesti, sudjelujemo i u radu objedinjenog hitnog bolničkog prijema i direktno smo uključeni u pregled i COVID suspektnih bolesnika, kod kojih je naknadno, nakon našeg pregleda i obrade utvrđen pozitivitet. Od početka epidemije, ukazivali smo na potrebu jasnog postupanja s febrilnim te COVID suspektnim bolesnicima, a koji zahtijevaju skrb i liječenje, kako bi se spriječio ulazak virusa u bolnički sustav, među kronične bolesnike Klinike za unutarnje bolesti koji su najugroženija rizična populacija - započinju osječki internisti.

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite Koronavirus u Hrvatskoj U Hrvatskoj 64 nova slučaja zaraze. Još jedna osoba preminula

Febrilni centar, nastavljaju, započeo je s radom 1. travnja, upravo na Klinici za unutarnje bolesti, čiji je ustroj reorganiziran tako da su pacijenti i osoblje raseljeni po drugim ustrojstvenim jedinicama u KBC Osijek.

- Liječnici i medicinske sestre/tehničari Klinike za unutarnje bolesti su od prvoga dana uključeni u rad Febrilnog centra, gdje zbrinjavamo i liječimo bolesnike koji su COVID suspektni, a kod pojedinih bolesnika je naknadno dokazan i COVID-19 pozitivitet. Kao internisti smo upravo u evidentiranim slučajevima ulaske zaraze u bolnički sustav bili prvi izloženi, te kao rezultat istog dio liječnika i medicinskih sestara/tehničara Klinike za unutarnje bolesti završilo je u samoizolaciji, a medicinska sestra koja je zaposlenik Klinike za unutarnje bolesti je COVID-19 pozitivna - ističu.

"Možemo mnogo doprinijeti"

Smatraju kako svojim znanjem i vještinama mogu doprinijeti u liječenju bolesnika.

- S naše strane, kao liječnika i medicinskog osoblja na prvoj liniji, ni u jednom trenutku nije bila upitna želja i volja u borbi protiv epidemije - poručuju liječnici Klinike za unutarnje bolesti.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • mkinkognito:

  Znam primjere upravo internista koji zbog svojih "zasluga" najviše što rade šeću sa rukama u džepovima i ponekad u vizitama, puno njih nezna ni ultrzvuk samostalno napravit (premoderni aparati), Dio takvih kad je došlo dežurstvo na njih odjednom se razbolilo ... prikaži još! i otišlo na bolovanje. Kad pogledam imena i gradove odmah pomislim kako su neki organizirali prodor zaraženog do njih jer idu u samoizolaciju za punu plaću, pa kad prođe gužva oni sretni nazad. Neka kolege internisti svoje kolege malo podrobnije prouče pa će se iznenaditi.

 • Avatar mlijeko
  mlijeko:

  Većina doktora u svim bolnicama doslovno ne rade ništa jer nema pregleda niti bolesnika na odjelima. Samo nekih 10% doktora je izložemo zbog corone a ostali navrate do bolnice i onda odu kući. Malo veći postotak medicinskih sestara radi.. A ... prikaži još! ostali zaposleni nemaju što raditi... u velikom gradu u Slavoniji u proteklih 10 dana odrađena je recimo samo jedna operacija kod onkološkog bolesnika .... eldorado za doktore i sestre koji nisu na prvoj liniji fronte i to nitko od novinara ne istražuje... .

 • Avatar multibanirani
  multibanirani:

  Nadamo se još malo pa bivši ravnatelj KBC! Samo jedan u nizu gafova ovog nesposobnjakvića!