Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki internisti reagirali

"Duboko smo razočarani izjavom ravnatelja KBC-a, naša želja i volja u borbi protiv pandemije nije upitna"

Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
09.04.2020.
u 15:51

Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić izjavio je u srijedu kako je sav teret bio na dr. Ljiljani Perić, kojoj je potvrđen koronavirus, te da je svaki drugi dan dežurala "jer su internisti opstruirali i nisu htjeli pomoći infektolozima"

Liječnici Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek reagirali su na izjavu ravnatelja osječke bolnice doc.dr.sc. Željka Zubčića, koju nam je dao nakon što je obznanjeno da je koronavirusom zaražena i šefica Klinike za infektologiju prof.prim.dr.sc. Ljiljana Perić. "Sav teret je bio na njoj, kako su internisti opstruirali i nisu htjeli pomoći infektolozima, dr. Perić je svaki drugi dan dežurala, u svojoj 63. godini", rekao nam tada Zubčić.

Ukazali na potrebu jasnog postupanja

- Liječnici Klinike za unutarnje bolesti KBC Osijek izražavaju duboku razočaranost izjavom i optužbom ravnatelja. Od prvog dana epidemije u KBC Osijek, internisti Klinike za unutarnje bolesti su preuzimali i zbrinjavali sve infektološke pacijente upućene na našu Kliniku. Nadalje, kao internisti, osim rada na Klinici za unutarnje bolesti, sudjelujemo i u radu objedinjenog hitnog bolničkog prijema i direktno smo uključeni u pregled i COVID suspektnih bolesnika, kod kojih je naknadno, nakon našeg pregleda i obrade utvrđen pozitivitet. Od početka epidemije, ukazivali smo na potrebu jasnog postupanja s febrilnim te COVID suspektnim bolesnicima, a koji zahtijevaju skrb i liječenje, kako bi se spriječio ulazak virusa u bolnički sustav, među kronične bolesnike Klinike za unutarnje bolesti koji su najugroženija rizična populacija - započinju osječki internisti.

Febrilni centar, nastavljaju, započeo je s radom 1. travnja, upravo na Klinici za unutarnje bolesti, čiji je ustroj reorganiziran tako da su pacijenti i osoblje raseljeni po drugim ustrojstvenim jedinicama u KBC Osijek.

- Liječnici i medicinske sestre/tehničari Klinike za unutarnje bolesti su od prvoga dana uključeni u rad Febrilnog centra, gdje zbrinjavamo i liječimo bolesnike koji su COVID suspektni, a kod pojedinih bolesnika je naknadno dokazan i COVID-19 pozitivitet. Kao internisti smo upravo u evidentiranim slučajevima ulaske zaraze u bolnički sustav bili prvi izloženi, te kao rezultat istog dio liječnika i medicinskih sestara/tehničara Klinike za unutarnje bolesti završilo je u samoizolaciji, a medicinska sestra koja je zaposlenik Klinike za unutarnje bolesti je COVID-19 pozitivna - ističu.

"Možemo mnogo doprinijeti"

Smatraju kako svojim znanjem i vještinama mogu doprinijeti u liječenju bolesnika.

- S naše strane, kao liječnika i medicinskog osoblja na prvoj liniji, ni u jednom trenutku nije bila upitna želja i volja u borbi protiv epidemije - poručuju liječnici Klinike za unutarnje bolesti.

Komentara 11

MK
mkinkognito
17:24 09.04.2020.

Znam primjere upravo internista koji zbog svojih "zasluga" najviše što rade šeću sa rukama u džepovima i ponekad u vizitama, puno njih nezna ni ultrzvuk samostalno napravit (premoderni aparati), Dio takvih kad je došlo dežurstvo na njih odjednom se razbolilo i otišlo na bolovanje. Kad pogledam imena i gradove odmah pomislim kako su neki organizirali prodor zaraženog do njih jer idu u samoizolaciju za punu plaću, pa kad prođe gužva oni sretni nazad. Neka kolege internisti svoje kolege malo podrobnije prouče pa će se iznenaditi.

Avatar mlijeko
mlijeko
18:02 09.04.2020.

Većina doktora u svim bolnicama doslovno ne rade ništa jer nema pregleda niti bolesnika na odjelima. Samo nekih 10% doktora je izložemo zbog corone a ostali navrate do bolnice i onda odu kući. Malo veći postotak medicinskih sestara radi.. A ostali zaposleni nemaju što raditi... u velikom gradu u Slavoniji u proteklih 10 dana odrađena je recimo samo jedna operacija kod onkološkog bolesnika .... eldorado za doktore i sestre koji nisu na prvoj liniji fronte i to nitko od novinara ne istražuje... .

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
17:18 09.04.2020.

Nadamo se još malo pa bivši ravnatelj KBC! Samo jedan u nizu gafova ovog nesposobnjakvića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije