Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grmoja:

'Državno sudbeno vijeće važno je političko tijelo, tu moraju biti neovisni ljudi'

Nikola Grmoja
Ivo Čagalj/Pixsell
09.07.2017.
u 14:17

Mostov Nikola Grmoja reagirao je na prijedlog kluba zastupnika HDZ-a Hrvatskom saboru da se razriješi mostovac Miroslav Šimić s dužnosti člana Državnog sudbenog vijeća te da se umjesto njega članom DSV-a iz reda parlamentarne većine imenuje Željko Lacković

Klub zastupnika HDZ-a predložio je Hrvatskom saboru razrješenje Mostovog Miroslava Šimića dužnosti člana Državnog sudbenog vijeća te da se umjesto njega članom DSV-a iz reda parlamentarne većine imenuje Željka Lackovića, nezavisnog kandidata koji je saborski zastupnik postao kao zamjena za Milana Bandića. Tom prilikom pojavili su se i netočni napisi da Miroslav Šimić nije prisustvovao niti jednoj sjednici DSV-a. Riječ je o prilično jalovim pokušajima da se opravda činjenica da će o odabiru sudaca, a u konačnici i hrvatskome pravosuđu odlučivati pojedinac kojega je odabrao Milan Bandić, političar koji je postao simbolom korupcije u Hrvatskoj. Državno sudbeno vijeće važno je političko tijelo koje utječe na temelj demokratske države – pravosuđe, i u njemu moraju sudjelovati neovisni ljudi, a ne osobe na koje može utjecati političar s nizom afera za koje tek treba odgovarati", izjavio je Mostov Nikola Grmoja.

Podsjetimo da su Mostu i HDZ -u trebali mjeseci da se dogovore koga imenovati u Državno sudbeno vijeće i Državno odvjetničko vijeće, u koja se imenuju po dva člana iz redova zastupnika - po jedan vladajući i jedan oporbeni.

Oporba je svoje odmah predložila, no vladajućeg člana se dugo čekalo jer su i Most i HDZ htjeli imati svoje ljude u ovim tijelima, pa je na koncu, malo prije raspada vlade, dogovoreno da u DSV ide Mostov Miroslav Šimić, a u DOV ide HDZ-ov Dražen Bošnjaković, danas ministar pa je i njega trebalo sada zamijeniti.

Zanimljivo je da je nakon toliko mjeseci pregovora s Mostom sad DSV bez problema dan nekome tko nije član HDZ- a, odnosno Željku Lackoviću koji je u Sabor ušao na listi Milana Bandića i koji čini dio vladajuće većine.

Komentara 8

MV
Mijat vrdoljak
15:35 09.07.2017.

A šta je tu čudno, nije li praksa da jedan bude iz oporbe a jedan iz vladajuće koalicije. Izgleda da mostoci još nisu shvatili da više nisu na vlasti.

AM
AMD------------------------
15:55 09.07.2017.

arogancija vlasti -zadaviti ce te se kradoljubi !!!

IB
iva.begovic
06:56 10.07.2017.

Bandiću je važno da njegov čovjek uđe u Državno sudbeno vijeće. Ništa čudno. To je vjerojatno i bila trgovina za podršku ovoj "stabilnoj Vladi". Mostovci nemate šanse. Ne ide i ovce i novce. Nastojali ste se časno baviti politikom, a dva puta koalirali sa HDZom. To je nemoguća misija. Obzirom da ste dva puta krivo procijenili, glasači više nemaju povjerenja u vaše prosudbe. Šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije