Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan državnosti

Državni vrh položio vijence na Mirogoju, Milanović nije pružio ruku Bandiću

Državni vrh položio vijence na Mirogoju povodom Dana državnosti
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/8
25.06.2014.
u 09:45

Povijest nije statična, moramo se mijenjati - rekao je premijer Milanović

Državni vrh, predsjednik države Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović položili su jutros vijence kod Zida boli, Grobnice narodnih heroja, Središnjeg križa i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju povodom Dana državnosti.

- Danas se sjećamo uspjeha i problema, svih koji su stradali i doprinijeli slobodi da uživamo u demokraciji. Pred nama su ozbiljne reforme i upravo ohrabren poviješću siguran sam da nas čekaju bolja vremena - kazao je predsjednik Josipović. Premijer je kazao da se danas prije svega treba sjetiti poginulih i vremena kada je trebalo donositi krupne odluke. - Moramo se mijenjati na bolje. Hrvatska država seže do sedmog stoljeća. Povijest nije statična, moramo se mijenjati, donositi odluke, uvijek imamo nove izazove - kazao je Milanović.

Predsjednik Sabora Leko kazao je da Hrvatska ima dobre temelje za bolju budućnost . S državnim vrhom vijence je položio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojemu, za razliku od Josipovića i Leke, premijer nije pružio ruku i pozdravio ga.

>> Premijer Milanović čestitao Dan državnosti

>> Predsjednik Josipović čestitao građanima Dan državnosti

>> Kako obilježavate Dan državnosti? Šaljite nam fotografije!

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Komentara 199

Avatar navali
navali
10:01 25.06.2014.

jesu li to isti oni kaj su poijegli iz sabornice kad se donosila odluka o samostalnosti

KU
kum002
09:58 25.06.2014.

I sta onda sta mu nije pruzio ruku svi znamo da bahat i samo on postoji ali kako nije pruzio on bandicu tako niti narod nece pruziti njemu na izborima pa budi dalje bahat.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
09:57 25.06.2014.

Osobne antagonizme političari bi trebali ostaviti kod kuće u ovakvim situacijama, jer nisu došli na proslavu rođendana nečijeg dijeteta. Ovako samo, sramote državu i njene građane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije