Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan domovine

Predsjednik Josipović čestitao građanima Dan državnosti

Ivo Josipović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
24.06.2014.
u 12:24

Svi koji vole Hrvatsku, u zemlji i inozemstvu, radom, kreativnošću, poduzetništvom i zalaganjem, doprinose i napretku naše zajedničke domovine. Učinimo sve da pobijedimo ovu gospodarsku krizu, poručio je predsjednik

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović uputio je čestitku svim građankama i građanima.

– Najsrdačnije vam čestitam Dan državnosti, rođendan naše Domovine! Prije 23 godine, u teškim i neizvjesnim vremenima, proglašena je državna samostalnost Republike Hrvatske. Svoju slobodu i demokraciju morali smo ostvariti braneći Domovinu od agresije. U tome smo bili uspješni zahvaljujući jedinstvenoj volji da očuvamo našu mladu državu. Obilježavajući Dan državnosti, sjećamo se svih onih koji su radili na nastanku, obrani i prosperitetu suvremene Hrvatske, posebno onih koji su za slobodu dali svoj život. Duboko smo im zahvalni. Sjećamo se i razloga zbog kojih smo željeli samostalnu državu. Tražili smo slobodu, demokraciju, napredak, ljudska prava, bolji život. Kad god ocjenjujemo današnju Hrvatsku, kao i kad razmišljamo o njezinoj budućnosti, prisjetimo se tih ideala i čuvajmo ono što smo uspjeli ostvariti. Ali dužnost nam je krenuti i korak dalje. Raditi više i bolje za našu domovinu, za naše građane, pojedince i obitelji, nije samo naša građanska ili politička dužnost, nego i čast – smatra predsjednik Josipović.

Dodao je i da nitko drugi neće brinuti o našoj zemlji onoliko koliko možemo i moramo mi sami.

– Nitko je neće voljeti i željeti joj toliko uspjeha, kao što možemo mi. Zato, prije svega, o nama ovisi kakva će biti i njezina i naša budućnost. Svi koji vole Hrvatsku, u zemlji i inozemstvu, radom, kreativnošću, poduzetništvom i zalaganjem, pridonose i napretku naše zajedničke domovine. Učinimo sve da pobijedimo ovu gospodarsku krizu koja je toliko siromaštvom okovala zemlju i mnogim ljudima ugrozila egzistenciju. Čestitajući naš veliki državni praznik, želim svim našim građankama i građanima da uvijek budemo s razlogom ponosni na svoju Domovinu – zemlju slobode, demokracije i prosperiteta – poručio je predsjednik.

>>Josipović: Računam na pobjedu u prvom krugu

Komentara 10

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:32 24.06.2014.

Po njegovim zalaganjem, čovjek nikad ne bi rekao da je hrvatski predsjednik... Možda bi još i prošao kao predsjednik neke druge zemlje...

Avatar tajar
tajar
12:37 24.06.2014.

Dan državnosti nasilno je mijenjan i sada te čestitke ostavljaju ljude ravnodušnima.

NE
nenadbat
12:55 24.06.2014.

Neće još dugo čestitati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije