Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE

Državne nekretnine o podrumu Frke Petešića: 'Želi nas se prikazati kao političko tijelo'

Zagreb: Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić dao je izjavu o obnovi stana
Davorin Visnjic/PIXSELL
15.02.2022.
u 19:53

"Društvo ne posluje po ičijim nalozima, već prema godišnjim planovima, planovima nabave i u skladu s propisima, o čemu svjedoče i dosadašnji pozitivni revizijski nalazi u kontinuitetu od 2016. godine".

Osim državnog stana od 96 kvadrata u središtu Zagreba, predstojnik vladina ureda Zvonimir Frka-Petešić koristi još dvije nekretnine.

Kako su to svojedobno objasnili iz Državnih nekretnina, radi se o "mogućnosti privremenog smještaja stvari".

Mediji su otkrili kako Zvonimir Frka-Petešić koristi garažu u kojoj parkira automobil te podrum u kojem drži knjige. Upravo je podrum s knjigama površine 83 kvadrata obnovljen, i to za 417.000 kuna. Investitor su Državne nekretnine, a posao je dobila tvrtka s tri zaposlena.

Državne nekretnine u utorak su poslale priopćenje medijima povodom slučaja, a prenosimo ga u cijelosti:

"Vezano za medijske upite na temu radnih prostorija i podrumskog prostora Državnih nekretnina d.o.o na lokaciji Palmotićeva ulica 24 u Zagrebu ističemo kako je riječ o nekretnini u vlasništvu RH kojom upravlja trgovačko društvo.

Adaptaciju navedenih radnih prostorija i podrumskog prostora, koji čine zajedničku cjelinu,  Društvo je planiralo redovitim poslovanjem te je sukladno planiranom i javno objavljenom u Planu nabave Društva za 2021. godinu, adaptacija i rađena.

Izvođač radova je izabran temeljem najjeftinije ponude od ukupno šest ponuđača, po pravilima Zakona o javnoj nabavi i podzakonskim propisima poštujući sve propisane procedure javne nabave.

Radovi su izvođeni za korisnika i investitora Državne nekretnine i za imovinu u vlasništvu RH te su pokrenuti za potrebe Društva s ciljem održavanja imovine i sprečavanje iste od propadanja – što je i obveza Društva.

Postupak nabave radova je proveden kroz Elektronički oglasnik javne nabave te se bilo koji zainteresirani ponuđač mogao javiti i dostaviti ponudu, sukladno javnoj objavi. Na poziv za nadmetanje javilo se šest ponuditelja te je stručno neovisno povjerenstvo ocijenilo ponude sukladno Zakonu o javnoj nabavi i odabralo najjeftiniju ponudu.

Zapisnik i odluka o odabiru javno su dostupni svima zainteresiranima u Elektroničkom oglasniku javne nabave. Najjeftinija ponuda je bila ona društva Kulture prostora i iznosila je 333.706,65 kn dok je druga pristigla ponuda bila skuplja za 51.568 kuna što je 15% skuplje od najjeftinije te iznosi  385.274,90 kn. Najskuplja pristigla ponuda bila je na iznos od 425.009,20 kuna što je za 91.303,00 skuplje.

Zaključno,  Državne nekretnine su javni naručitelj i obveznik javne nabave koju provodi stručno povjerenstvo sastavljeno od educiranih i certificiranih osoba za javnu nabavu koje su neovisne te kazneno i prekršajno odgovorne za provedbu nabave. Društvo ne posluje po ičijim nalozima, već prema godišnjim planovima, planovima nabave i u skladu s propisima, o čemu svjedoče i dosadašnji pozitivni revizijski nalazi u kontinuitetu od 2016. godine. Trgovačko društvo radi kao stručno tijelo po profesionalnim standardima i Zakonu o trgovačkim društvima, a ne kao političko tijelo kakvim ga se u medijskom prostoru kontinuirano želi prikazati", navode iz Državnih nekretnina.

Komentara 6

PR
Prekosutra
20:19 15.02.2022.

Dajte, prekinite vise s ovim sapunicama! Mediji serviraju, a ”gladni” jedu. I zuc ce vam izvaditi i zivce pogidati poradi svoje zarade. A covjek ni kriv ni duzan na naslovnicama iz dana u dan!

DU
Deleted user
07:25 16.02.2022.

417 000 kn za uređenje 30 m2 šupe da bi naš branitelj iz Francuske imao gdje smjestiti knjige i to sve o naš trošak, Žinić dobio kuću, Rimac 3 stana, Sanader vilu, Tuđman kupio vilu za zakon koji je vrijedio samo jedan dan...to je HDZ, oni su kriminalna organizacija i moramo ih takve prihvatiti!

LJ
ljudemisi
21:12 15.02.2022.

Bagra oporbena i njihovi jugo mediji koji ih vode razapinju čovjeka koji uspješno i predano radi svoj posao u interesu naroda i države. Stan i podrum koji koristi po cijenama koje je uveo slučajni sa svojim kukulele bitangama su našee vlasništvo i sve što je uloženo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije