Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Državna revizija u Uredu predsjednice: Nema nepravilnosti i propusta

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju financijski izvještaji Ureda predsjednice u svim značajnim odrednicama objektivno iskazuju rezultate poslovanja te stanje imovine i obveza.
09. studenoga 2016. u 14:21 4 komentara 612 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Državna je revizija nakon provedene financijske revizije dala bezuvjetno mišljenje i Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ne našavši u poslovanju u prošloj godini nepravilnosti i propuste vezane uz usklađenost sa zakonima i drugim propisima.

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju financijski izvještaji Ureda predsjednice u svim značajnim odrednicama objektivno iskazuju rezultate poslovanja te stanje imovine i obveza.

Ured predsjednice obavlja savjetodavne, analitičke, stručne i administrativne poslove za potrebe predsjednice Grabar-Kitarović te druge poslove potrebne u obavljanju Ustavom i drugim zakonima utvrđenih ovlasti i obaveza predsjednice, a krajem 2015. godine imao je 139 zaposlenika. Izvor financiranja za obavljanje djelatnosti Uredu su, osim državnog proračuna (99 posto), i vlastiti prihodi (1 posto).

Vesna Pusić Za mandata Vesne Pusić Revizija utvrdila nepravilnosti: Administrativnoj tajnici isplaćeno gotovo 300.000 kn bruto preko ugovora o djelu lorencin UVJETNO MIŠLJENJE Revizija u Ministarstvu turizma: Previše za ugovore o djelu, reprezentaciju koristile i osobe koje nemaju pravo

Ured predsjednice prihvatio nalaz revizije

Financijski plan Ureda za prošlu godinu iznosio je 41,1 milijun kuna, a ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 36,97 milijuna kuna. Rashodi su ostvareni u iznosu od 36,89 milijuna kuna, što je za 464.468 tisuće kuna ili 1,2 posto manje u odnosu na 2014. godinu. Odnosno, višak prihoda u prošloj je godini iznosio 64.776 kuna.

Glavninu rashoda činili su rashodi za zaposlene (59,8 posto ukupnih rashoda), a u odnosu na 2014. u prošloj su godini bili veći za 734.941 kuna (3,4 posto), najvećim dijelom zbog korištenja prava na naknadu plaće dužnosnika razriješenih dužnosti, po prestanku mandata, stoji u izvješću.

Revizija je provedena od sredine svibnja do sredine rujna ove godine, a Ured predsjednice prihvatio je nalaz revizije. Državni ured za reviziju obavio je financijsku reviziju i Hrvatskog sabora kojem također nije našao zamjerke, pa mu je dao bezuvjetno mišljenje.

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  sada će joj u meinstream medijima popularnost još više past.nakon pustih propusta,prekršaja i svega ostaloga po ministarstvima gdje nitko ništa ne poduzima evo netko u ovoj državi netko sve radi po zakonu.

 • Deleted user:

  Ukinuti državnu reviziju. Nitko se više ne obazire na njihova izvješća. Uzaludan posao.

 • Malenkost:

  Ured predsjednice krajem 2015. godine imao je 139 zaposlenika!! A ja mislio da se ona seli s Uredom po cijeloj HR. Kamo s modnom revijom nakon Mandata?