Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAZUM EK S PFIZEROM

Države članice neće morati kupiti sve naručene doze cjepiva

FILE PHOTO: Vials labelled "Moderna, Johnson&Johnson, Pfizer - Biontech coronavirus disease (COVID-19) vaccine" are seen in this illustration picture
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
29.05.2023.
u 14:16

Produljeno je vremensko razdoblje u kojem će države članice moći preuzeti cjepiva pa će to moći  u sljedeće 4 godine

Objavljeni sporazum Europske komisije i Pfizera u ime svih država članica osigurao je prilagodbe postojećeg ugovora o nabavci cjepiva protiv COVID-19 pa su tako smanjene količine doza koje su države članice obvezne kupiti prema postojećem ugovoru. Nakon plaćanja naknade, izvorno ugovorene doze će se pretvoriti u opcijske narudžbe, poručili su iz Ministarstva zdravstva. 

VEZANI ČLANCI:

Produljeno je vremensko razdoblje u kojem će države članice moći preuzeti cjepiva pa će to moći  u sljedeće 4 godine, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, bit će moguće nabaviti dodatne doze do izvorno ugovorenog volumena. Članicama je također moguć kontinuirani pristup cjepivima prilagođenim novim varijantama čim ih odobre regulatori. 

"Vezano uz ostale informacije u vidu broja smanjenih doza i ostalih detalja, nismo ih u mogućnosti komunicirati u javnosti jer su komercijalno osjetljive za tvrtku/proizvođača i stoga su pokrivene obvezom povjerljivosti koje Komisija mora poštovati", kažu u Ministarstvu zdravstva.

VIDEO Kraj pandemije i u Hrvatskoj: Vlada prihvatila Berošev prijedlog

Komentara 4

ZU
Zurka
21:03 29.05.2023.

Nikakvu naknadu placati! EK mora tuziti Pfizer za lazni proizvod kojim je ugrozio zdravlje stanovnistva, a pritom ispraznio i drzavne proracune.

Avatar Rumba
Rumba
15:03 29.05.2023.

Zbog ucjena i lihvarenja neki čelnici pfizera bi trebali završiti u zatvoru.

EJ
ejStef
14:30 29.05.2023.

Ajd super, bar nešto. Tko je uopće potpisivao one milijarde doza cjepiva kad se već vidjelo da je isto zapravo razočaranje? Tu suludu trku za spašavanje zdravstvenih sustava država plaćat ćemo još godinama, još kada se to spojilo sa zelenom religijom, imamo ovo što imamo i samo će biti još gore... Ne zaboravite da za 2 godine stižu obavezni zeleni porezi svima, tada ćemo imati još jedan veliki skok cijena i veliki pad standarda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije