Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dug

Država od Grada Garešnice potražuje 1,7 milijuna kuna

'Podravina-bilogora, 30.3.2011. Garesnica, Jos uvijek ima neplatisa koji gradu duguju novac za stanove  Snimio: Michel Palijan / VLM'
'Michael Palijan / VLM'
31.03.2011.
u 10:00

S kamatama dug doseže 3,5 milijuna. Strah me i pomisliti što će biti odluči li država odjednom uzeti taj novac – kaže Velimir Žunac

Garešnički gradonačelnik Velimir Žunac sutra "gostuje" na bjelovarskom Trgovačkom sudu, ali ne kako bi prodavao šale u povodu 1. travnja, nego kako bi gradski proračun spasio od, kako je rekao, tsunamija koji mu prijeti. Održat će se rasprava na sudu zbog tužbe države koja od Grada Garešnice traži novac za državne stanove koji, kako stoji u tužbi, od 2002. do 2008. godine nije uplaćivan u državni proračun. Riječ je o stanovima nad kojima korisnici imaju pravo dugogodišnjega otkupa. Novac od njihovih uplata jednim je dijelom namijenjen gradskom proračunu, a riječ je o 45 posto, dok se ostatak trebao uplaćivati u državni proračun. U navedenom razdoblju uplate nisu izvršene. Država potražuje oko 1,7 milijuna kuna, što bi sa zakonskim kamatama dosegnulo, navodi Žunac, 3,5 milijuna kuna.

– Kada bi država u jednom obroku uzela taj iznos, bilo bi to jednako katastrofi za gradski proračun koji je lani iznosio 17 milijuna kuna. Strah me je i govoriti što bi sve zbog toga došlo pod upitnik. Stoga smo već zatražili otpis dijela dugovanja te zamolili da se dug otplaćuje obročno tijekom 10 godina. Kako će se stvari razvijati, vidjet ćemo sutra - kaže V. Žunac. Ne može naći odgovor na pitanje zašto gotovo deset godina nitko nije pitao za novac. Izostanak uplata u državni proračun pravdalo se izgovorom da to ne rade ni drugi gradovi.

- Tijekom prvih mjeseci otkako sam izabran za gradonačelnika i meni su govorili da tako postupam. No kada je revizija, ne preporučila, nego naložila da se taj novac uplaćuje, bio sam neugodno iznenađen. Počeli smo novac djelomice uplaćivati - navodi gradonačelnik, dodajući da je godišnje u proračun trebalo uplaćivati u prosjeku 200 000 kuna. Iako se novac sada uplaćuje, i dalje postoje dužnici. Ne urode li plodom opomene, korisnicima stanova prijete ovrhe.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
maderija
10:04 01.04.2011.

Svi vi koji ste (pre)plaćeni da nešto napravite i radite, a ne radite, (svaka čast iznimkama) svi vi koji ste obećali torbe novaca na zadnjim lokalnim izborima i pomoć bjelovarsko-bilogorskih ministara i vladinih dužnosnika, svi vi koji se sada sakrivate od raje i ne možete reći ni dobar dan jer ste dolaskom na vlast postali obični snobovi u NAJBOLJEM SLUČAJU OSTATI ĆETE BEZ PLAĆE.

JI
jimnup
02:04 04.04.2011.

Ako je dug 3,5 milijuna to je prava sitnica za grad i gradonačelnika Žunca.Evo mu savjet kako da to riješi u tren oka. Neka nazove svog stranačkog šefa Željka Starčevića čiji je brat prije nekoliko godina napravio pronevjera za 3, 7 milijuna kn pa ga zamoli da zamoli brata da im posudi tih 3,5 milijuna i još će ovom banditu 200.000 kn ostati.Jednostavno,genijalno...Ne znam kako se Starčević toga nije sjetio,pa bar je on školovan,završio je višu upravnu malo poslije Milke Planinc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije