Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ

Država nabavlja gotovo 50.000 autoguma za 50 milijuna kuna

autogume
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
02.12.2013.
u 21:06

Državni ured za središnju javnu nabavu raspisao je natječaj kojim traži najpovoljnije ponuđače za nabavku ukupno 49.944 gume za službene automobile, motocikle, terenska vozila, strojeve, ali i autobuse.

MUP, MORH, ministarstva, razni uredi i službe – ukupno 35 državnih institucija u iduće četiri godine potrošit će oko 50 milijuna kuna za nabavu, servisiranje i čuvanje autoguma.

Državni ured za središnju javnu nabavu raspisao je natječaj kojim traži najpovoljnije ponuđače za nabavku ukupno 49.944 gume za službene automobile, motocikle, terenska vozila, strojeve, ali i autobuse.

Vrijednost nabave procijenjena je na 41,5 milijuna kuna (bez PDV-a). S najboljim ponuđačima planiraju potpisati okvirni sporazum na četiri godine tijekom kojih od pobjednika natječaja traže punu uslugu. Osim same kupnje gotovo 50 tisuća guma, pobjednik natječaja obvezan je pružiti i usluge isporuke guma, vulkanizerske usluge, mora se pobrinuti za zbrinjavanje istrošenih guma, ali mora osigurati i takozvane “hotele za gume” – prostorije u kojima će se čuvati ljetni, odnosno zimski setovi guma.

– Prvi put radimo ovako veliku javnu nabavu guma i povezanih usluga. U ujedinjenu javnu nabavu uključilo se ukupno 35 korisnika. Od najvećih poput policije i MORH-a do ostalih ministarstava i drugih institucija – rekao nam je Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu. Inače iz izvora bliskog Vladi doznajemo da je Državna komisija za provedbu postupka javne nabave zaprimila pritužbu da su policijski terenci preplaćeni za 31 milijun kuna.

Komentara 33

DU
Deleted user
21:21 02.12.2013.

A dobro, kad već ništa posebnog iza sadašnjih vladajućih ionake neće ostati - bar koja nova autoguma. Dakakko, ako ih ne potroše na vozanje od jednog do drugog izgubljenog referenduma.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:47 02.12.2013.

Plus montaža...pa sad računajte...a narod gladan....

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
21:38 02.12.2013.

Biti će tu dobra provizija ! Za preplatiti gume se uvijek ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije