Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dižu ruke

Država na proljeće prodaje svoj vlasnički udjel u Podravki?

'03.03.2010., Zagreb - Trg Zrtava fasizma 4, sredisnjica HDZ-a. Premijerka Jadranka Kosor i predsjednik HSS-a Josip Friscic imali su sastanak oko strajka i blokade prometnica nezadovoljnih seljaka nak
'Goran Stanzl/PIXSELL'
09.07.2010.
u 16:00

Mršić: Podravku ne treba prodavati. Koren: Politika i ekonomija ne idu skupa. Vitković: Podravkina uprava time nije opterećena.

Ime koprivničke prehrambene kompanije nalazi se na Popisu društava u državnom vlasništvu za moguću privatizaciju koji je jučer prihvatila Vlada, objavio je danas Jutarnji list informaciju iz neslužbenih izvora.

Oprezno s time

Na službenim Vladinim stranicama taj popis, sačinjen u HFP-u, nije dostupan, no vidi se da je Vlada naložila HFP-u i Ministarstvu gospodarstva da do prosinca pripreme plan privatizacije društava u državnom vlasništvu.

Nađe li se među njima doista i Podravka, to znači da bi državni paket od oko 26 posto već na proljeće mogao promijeniti vlasnika!

Bi li podržali takav razvoj situacije, pitali smo župana Darka Korena (HSS), gradonačelnika Zvonimira Mršića (SDP) i predsjednika Podravkine uprave Miroslava Vitkovića.

– Tome treba pristupiti vrlo oprezno. Kad bi se donijela takva odluka, zatražio bih raspravu na stranačkim tijelima. Moj je stav da politika ne bi trebala imati presudnu ulogu u ekonomskim procesima – rekao je Koren.

Vitković je ustvrdio da njegova uprava uopće nije opterećena time hoće li država prodavati svoj udjel ili neće.

- Nadam se da će donijeti najbolju odluku i za državu i za Podravku. Jedino mogu reći da će za godinu-dvije vrijednost Podravkinih dionica biti veća nego danas - rekao je.

Dionice Gradu

Mršić je žestoki protivnik izlaska države iz vlasništva u Podravki.

– Cijena dionica trenutačno je na najnižoj razini i država bi dobila oko 500 milijuna kuna. Dugoročno gledajući, država može dobiti mnogo više od dividende i poreza na dobit svake godine – ustvrdio je Mršić.

Dodao je kako bi bilo najbolje da Vlada udjel u Podravki prepusti Gradu.

Ključne riječi

Komentara 5

VI
vidovit
23:33 09.07.2010.

Idem redom.Moj je stav da politika ne bi trebala imati presudnu ulogu u ekonomskim procesima – rekao je Koren.Glup odgovor.Zato imate radnike pred saborom i kod kontejnera za smeče.Vitković diplomatski odgovor kaj te briga ko je vlasnik . Tvoje jee da zaslužiš i tebi i meni plaču.E MOJ MRLE nemam ništ protiv tebe ali Podravkaši nisu zaboravili Fižuliča ON je došao dok ste vi bili na vlasti u Koprivnicu sa jednim jedinim ciljom da proda Belupo jer su državne kase bile prazne.I tu je POLITIKA IMALA PRESUDNU ULOGU gospodin Friščić mu je rekao ,GOSPON Fižulić vi morete prodati samo ono kaj ste u Koprivnicu i donesli i ništ drugo. Mrle nemaš brige nabavim ti ja tisuče glasova ali samo ako buš ti ministar gosoodarstva jer znam da voliš PODRAVKU kao i ja .Podravka te othranila.S poštovanjem Valter.

VI
vidovit
12:26 10.07.2010.

Mrle danas smo razgovarali nemoj biti sluga partije.POLANČEC je zato u zatvoru.Podravka je od državnog interesa PAMETNIMA DOSTA a ti nsi blesav.

VI
vidovit
13:30 10.07.2010.

Dobil sam neke pretnje doma.GOSPODO svi vi koji se želite obogatit preko noči na račun PODRAVKE nebu išlo .VALTER VAS PRATI 15 godina dokumentacuja ja na 5 adresa.Gospodo pucajte..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije