Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin bez kazne
Povratak na članak

"Držali smo se za ruke i koračali, znali smo da idemo u smrt"

- Počeli smo se opraštati od života. Pomislio sam da više nikada neću vidjeti djecu i ženu, kaže I. Mujić, koji je sa 51 sumještaninom natjeran u minsko polje.

Komentari 44

Avatar Idler 3
Idler 3
12:47 19.10.2010.

Pokoj im duši, a \"komšije\"...nek sam uživaju u svome Bosporu i nek tam i ostanu !!!

VL
LI
Lisnjak
12:35 19.10.2010.

Ovo bi trebali komentirat samo Srbi. Zbog toga nemam komentara.

VL
Avatar Castro
Castro
13:06 19.10.2010.

Cekam da se javi kurcula, cika jova zmaj i ostala ekipa srpskih intelektualaca sa kompjuterom i da nam objasne i argumentiraju ovaj podli cin srpskih cetnika. Zrtvama u Lovasu nek je laka Hrvatska zemlja a prezivjelim nek Bog da snagugu i srecu u zivotu.

VL
ZO
Zonasumraka39
13:13 19.10.2010.

Ma bit će kazne, samo treba nekako uvjeriti našeg predsjednika, pravosuđe, i ostale organe vlasti da su ubijeni srbi , a ne hrvati, i eto hapšenja.....

VL
Avatar LaMer
LaMer
13:15 19.10.2010.

.. Trebaju se svi ti zločini \" Jugoslovena\" stalno naglašavati jer su sva stradanja Hrvata od proklete 1918 prouzročila okupacija Hrvatske od strane Srbadije u takozvane \"Jugoslavije\" koje su bile samo drugi izraz za Veliku Srbiju . I danas trebajuu znati svi oni izdajnici Hrvatskog Roda da je Južnoslavenska misao o ujedinjenju bila najveća prevara u povijesti ovih prostora i izraziti ANTIHRVATSKA . Prema tome svakoga ko zaziva obnovu te ideje treba eliminirati svim sredstvima kako bi Lijepa naša ostala slobodna i nezavisna i dalje .....

VL
OB
-obrisani-
13:16 19.10.2010.

Strašno. Ne ponovilo se nikad više !

VL
OB
-obrisani-
13:25 19.10.2010.

19.10.2010. u 12:35h Lisnjak je napisao/la: Ovo bi trebali komentirat samo Srbi. Zbog toga nemam komentara _________________________________________ Dobro si ovo rekao. I uzdržao si se od kometara. Nema nešto puno da se komentariše. Ovo je ratni zločin, i bar dada je jedini. Nažalost nije. Rat koji je protunjao 90-ih godina na balkanu jeste bio građanski jer nisu se sudarile dve države sa svojim vojskama nego dva, to jest tri, pa i više naroda, međusobno. Ovo ne znači da u ratu između dve vojske nema ratnih zločina ali znači da u građanskom ratu ima daleko više. Ovo je jedan od takvih. Ali da se vratim ponovo na članak i tvoju reakciju. Ti kažeš da nećeš komentarisati jer to treba da urade Srbi. To je dobar pristup problemu. Samo, ja ću te podsetiti da se o ovom događaju govori i u srpskoj štampi. Ne u svakim novinama ali u jednom velikom delu da. Eto, to znači da Srbi o tome govore. ne još svi i svuda, ali govore. Srpski parlament je doneo i jednu rezoluciju kojom osuđuje sve zločine koji su počinili neki Srbi nad nekim ne-Srbima, a u ime Srba. Ništa slično nije se dogodilo u hrvatskom Saboru. A evo, i ovaj VL redovno piše o zločinima nad Hrvatima ali jako stidljivo o zločunu Hrvata nad Srbima. Možda nije istina? E, ako je to tačno onda ova tvoja primedba, u osnovi potpuno a mestu, to jest da o ovom zločinu treba da govre Srbi, gubi jako na verodostojnosti. Ispada da si veoma revnosan kad treba osuditi srpske zločine (a treba ih nemilosrdno osuđivati) ali se postavljaš zaštitnički kad su zločini Hrvata nad Srbima u pitanju. I ti, i VL, a o komentarima celog buljuka ovdašnjih mladoustaša da i ne govorim. Dakle, umesto zaključka: da bi svi zločini bili otkriveni, počinioci osuđeni, pravda zadovoljena i temelji pomirenju postavljeni, posle početnih poteza srpske strane, na redu je hrvatska strana (i muslimanska, oni jš uven ne priznaju da su muslimani počinili bilo kakav, pa ni najmanji zločin). Ja tog poteza iz Hrvatske još nisam video. Ovo što se sudi generalima u Hagu, i u Hrvatskoj onima čiji su slučajevi prepušteni hrvatskom pravosuđu, iznuđeno je od iz vana zavrtanjem ruke. Ovo što je Glavaš osuđen deo je unutrašnjopolitičkih razračunavanja. Iskrenog kajanja ja u Hrvatskoj još nisam video.

VL
ZE
ZELENIKE
13:31 19.10.2010.

Partizanija se sada ne javlja.

VL
BR
bronsky
13:43 19.10.2010.

Castro, neznam za ove koje spominješ ali u svoj nick mogu reći da je ovo neobranjivo, lopta je već odavno u mreži. Ti su neljudi, pišem o u textu niže navedenim šugama, zasigurno i u civilu imali klicu zločina. I sam sam nedefinirane fele, i zato mogu reći i Hrvatu i Srbinu da su govna ako su napravili zločin. Preživjelima želim da im život debelo nadoknadi patnju.

VL
ST
stampedo
13:43 19.10.2010.

I onda nam serviraju neke pričice o našim ratnim zločincima tipa ex general Norac... ma ajde.. a ovo-\" Domaći Srbi\"- e društvo--dalje no coment! Opasna su vremena...

VL
ST
stampedo
13:53 19.10.2010.

Ma dobra mi je ova-\" Domaći Srbi\"-pa od njih je sve i krenulo samo oni nisu niti će biti \"domaći\" oni su Srbi!!!! Isto misle...i domaći tu i domaći tamo daleko..

VL
AU
autoritet
13:53 19.10.2010.

Potražite odgovorne od srpskog glasila Novosti, ili u Vladi RH (SDSS)

VL
Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
13:54 19.10.2010.

Ovo je strasno, da normalan covjek ne povjeruje. Za ovakav zlocin , jednostavno, nema adekvatne kazne, osim mozda, pohvatati sve one koji su tom doprinjeli, minirat jedan odredjeni deo terena i natjerati ih da to razminiraju svojim nogama. Pa, zar covjek moze bit tolika zvjer, poslat nekog u gotovo sigurnu smrt i s bezbjedne udaljenosti uzivati gledajuci kako ljudi ginu.

VL
KU
kuna
13:56 19.10.2010.

Gdje je bio predsjednik Josipović na obilježavanju ove tragedije

VL
KU
kuna
14:06 19.10.2010.

Ajmo sada usporediti koliko civila je ubila HV a koliko srbi i JNA ? HV ZNG od 91 do 95 nisu u Rh sve ukupno ubili niti 1000 srpskih civila a srbi su samo u par dana na vukovarskom područjuu likvidirali oko 4000 civila i sad usporedite domovinski rat sa ostalim ratovima DOMOVINSKI RAT OD STRANE HV- a JE JEDAN OD NAJČIŠČIH U POVIJESTI RATOVANJA pogledajte amere i druge koliko kolateralne štete oni imaju koliko je nedužnih civila stradalo u 2.sv. ratu od strane saveznika

VL
Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
14:17 19.10.2010.

Kuna, ili si neupucen totalno ili lazes sam sebe, sto je vjerovatnije. Tema su ZRTVE u Lovasu, a ne ukupne zrtve bilo s koje strane. Pa, samo je na podrucju grada Siska na Baniji pogubljeno vise stotina Srpskih civila, to mozes procitat i u Hrvatskoj stampi, ne samo u Srbijanskoj. A, gdje je Gospic, Zagreb, Vinkovci, Osjek, ... Nije mi namjera da na bilo koji nacin opravdavam ovo sto se desilo u Lovasu, ali, samo ocu da ti dam do znanja da su svi radili zlocine. Sjeti se samo Koranskog mosta i M. Hrastova, ... Pobio je razoruzane i bespomocne ljude, .. Hrastov, kao ni njegovi frendovi, tad nisu bili u nikakvoj opasnosti, a naj manje u zivotnoj, zasto su ih onda pobili?/

VL
OB
-obrisani-
14:18 19.10.2010.

@ stampedo \"I onda nam serviraju neke pričice o našim ratnim zločincima tipa ex general Norac\" --- Srbi u Lovasu 51 pobijeni Hrvat Norac u Gospiću: najmanje 50 pobijenih Srba Kako ti ide matematika?

VL
OB
-obrisani-
14:19 19.10.2010.

Ne, isprika.. 21ubijeni Hrvat. Kad već uspoređuješ zločine.

VL
OB
-obrisani-
14:22 19.10.2010.

@ stampedo Poanta je sljedeća: ubijena baka ili dijete je ubijena baka ili dijete. Sve je to zločin. Zato ne opravdavaj naše ubojice, nego poštuj naše mrtve. A to ne radiš usporedbom koliko je tko ubio.

VL
VO
virko_om
09:53 20.10.2010.

Yujosipovića i Tadića provesti kroz isto obnovljeno minsko polje.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.