Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zemljišne prevare?!

Druga ostavka povezana s mešetarenjem državnom zemljom

zetva
Željko Pušec/ Večernji list
08.10.2011.
u 10:07

Ova ostavka nije iznenađenje, jer je Sočković jedan od šestorice osumnjičenih vezanih uz slučaj malverzacija državnim zemljištem u općini Sibinj.

Predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije Zdravko Sočković podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost. Ova ostavka nije iznenađenje, jer je Sočković jedan od šestorice osumnjičenih vezanih uz slučaj malverzacija državnim zemljištem u općini Sibinj.
Do izbijanja afere Sočković je bio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, koja je odlukom stranačkog vrha raspuštena sredinom kolovoza.

- Razlozi za ostavku su osobne naravi, pa objektivno procjenjujem da neću biti u mogućnosti nastaviti vrlo odgovoran posao predsjednika Skupštine. Potpredsjednicima Skupštine, predsjednicima klubova vijećnika i svim vijećnicima iskreno se zahvaljujem na korektnoj suradnji.
Po mom sudu i demokratskom opredjeljenju, dobra suradnja je i onda kada imamo drugačija mišljenja o nekoj odluci ili projektu, jer to može biti samo poticajno za daljnju aktivnost – navodi Sočković u obrazloženju svoje ostavke. Izbor novog predsjednika Županijske skupštine trebao bi se održati 14. listopada, za kada je sazvana sjednica županijske Skupštine. Ovo nije i jedina ostavka u slučaju Sibinj, prije dva mjeseca ostavku je na mjesto načelnika sibinjske općine iz zatvora podnio i Ivica Batinić (HSS). Stoga će se 16. listopada u Sibinju održati izvanredni izbori za novog načelnika. Uz Sočkovića i Batinića, među osumnjičenima u slučaju Sibinj su i general Mladen Kruljac, poduzetnik Ivan Rimac, vijećnik u općini Sibinj Ivan Mišković te autoprijevoznik Željko Garić.

Komentara 1

BA
babica5
16:37 08.10.2011.

Čudim se,zato se ne čudim? Kad je u pitanju HDZ,to je nama već 20 godina postalo normalno. Ali to nije normalno,ljudi,,,što smo mi ovce,tuke a HDZ veliki vuk. Nevjerojatan narod,kladim se da će slavonci opet većinski glasati za HDZ. Jadan narod bez pameti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije