Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRANJE NOVCA?

Dražen Androić odgovara na optužbe: Nisam odobrio, a ni 'oprao' 4,6 milijuna

21.03.2009.
u 18:24

ZAGREB – Dražen Androić (40) kaže da mu telefon nije prestajao zvoniti jer se njegovi prijatelji i kolege zanimaju za njegovu sudbinu nakon što su čuli da ga se s Marijom Petrokov sumnjiči za pranje 4,6 milijuna kuna.

I njega je šokirala ta vijest iako je u zagrebačkoj policiji ispitivan o poslovnim transakcijama između Osiguranja Zagreb, Petrokova Dubrovnik i Panonije Osijek. Policija ga sumnjiči da je kao izvršni direktor Osiguranja Zagreb od svibnja 2005. do svibnja 2006. omogućio Petrokovu Dubrovnik – u kojem je njegova tada nevjenčana supruga bila predsjednica uprave, a on prokurist – da kroz “kreditno-ugovorne odnose bez namjere povrata” dobije 4,6 milijuna kuna. Uz tu “zlouporabu ovlasti”, kupili su dionice Panonije Osijek i prenijeli ih na svoje ime, pa ih sumnjiče i za pranje novca.

Hipotekarni kredit
– Kao izvršni direktor Osiguranja Zagreb nisam imao utjecaja na odobravanje kredita od 4,6 milijuna kuna, niti sam na bilo koji način sudjelovao u tomu. U tvrtki je postojao kreditni odbor, a odobrenje daje uprava društva. Tim novcem kupljene su dionice Panonije i to od tvrtke kćeri Hypo banke – Hypo consultinga, u kojoj nisam nikoga poznavao, niti sam imao dionice ili udjele.

Tvrtki Petrokov Dubrovnik odobren je hipotekarni kredit za koji je založen ugostiteljski objekt od 900 četvornih metara na Žumberku i stambeno-poslovni objekt od oko 600 četvornih metara u Vukovaru, a i vraćeno je oko 12 posto kredita. Ne znam zašto ostatak nije. Dakle, čak i ako je zlouporabe bilo, ja u tome nisam sudjelovao! - kaže Androić.

Dionice su od Petrokova
Dodaje da je osnovao tvrtku TTT, ali bez ikakve veze sa zemljištem Panonije. Demantira i da je prenio dionice na sebe: – To dokazuje i Skupština Panonije 23. prosinca 2008., na kojoj je sa 78 posto vlasništva sudjelovao Petrokov Dubrovnik, odnosno Marija Petrokov.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije