Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Dramatično upozorenje Dinka Cvitana

naslovnica
VL
20.05.2017.
u 00:00

Mogla bi se dovesti u pitanje kvaliteta i ažurnost zastupanja Republike Hrvatske u arbitražnim postupcima...

Strani investitori mogli bi pokrenuti deset novih arbitražnih postupaka protiv Republike Hrvatske! Uskličnik je stavio glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u izvješću o radu DORH-a za 2016. godinu.

Riječ je o velikom teretu za DORH i ozbiljnoj prijetnji Hrvatskoj. “U slučaju pokretanja još 10 arbitražnih postupaka, što je moguće s obzirom na to da su istekli rokovi za prijateljsko rješavanje sporova, mogla bi se dovesti u pitanje kvaliteta i ažurnost zastupanja Republike Hrvatske kako u arbitražnim postupcima tako i na predmetima iz druge nadležnosti”, ističe Cvitan u izvješću saborskim zastupnicima.

>>Cijelu priču pročitajte u Obzoru tiskanog izdanja Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Lokalni izbori: Birališta će nadzirati više od 12 tisuća promatrača, polovica je iz HDZ-a

>>Reakcije na zabranu: Otkazani Thompsonov koncert u Mariboru posvadio Slovence

>>Nadbiskup Hočevar: Zagreb me ogovara da SPC-u pomažem u slučaju Stepinac

>>Prva Trumpova turneja: Saudijcima prodaje oružje vrijedno 350 milijardi USD

Foto: VLm

Komentara 7

OV
Ovozemaljski
23:45 19.05.2017.

Zna se tko je stavljao potpise, stoga RH treba tuziti politicare koji su nas doveli u takvu poziciju, suditi im za izdaju drzave i na robiju od 40 godina!

SE
sekator2
23:34 19.05.2017.

Kakve ima veze DORH s potezima koje vuku pravno nepismeni političari bez da se konzultiraju sa strukom. Na taj način nas izlažu cijelom nizu arbitražnih postupaka koje ne možemo dobiti da nas zastupa 10 DORH-ova i najboljih svjetskih odvjetničkih kuća. Tu se radi o tome da se iz aviona vidi da je pravo tužitelja očito osnovano. Zašto su se vukli takvi potezi znaju samo političari. To je neka vrsta terorizma koja bi se po meni trebala kažnjavati kaznom dugotrajnog zatvora (40 godina).

AR
aristip
06:42 20.05.2017.

Sve je rađeno s umišljajem (ugovaranje arbitraže u Washingtonu za koju se zna da u pravilu presuđuje u korist investitora, ugovaranje tajnosti ugovora...). Pa neka se samo usporedi što je od imovine npr. imao Ivan Vdoljak prije ulaska u politiku a što sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije