Naslovnica Vijesti Hrvatska

Drama s azilantima: Milijuni žele u EU

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ističe da se granice čuvaju od ilegalnih migranata i da nećemo postati “hot spot”
19. lipnja 2018. u 00:02 7 komentara 2086 prikaza

Europska unija sve je više podijeljena oko migracijske politike, odnosno priljeva izbjeglica i migranata s Bliskog istoka koji u manjim ili većim valovima traje od 2015. Austrija se zatvorila, Italija se zatvara, Slovenija otpočetka ima tvrdu politiku, a na granicama s BiH i Srbijom je po nekoliko tisuća migranata.

Zasad naša politika, odnosno ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ističe da se granice čuvaju od ilegalnih migranata i da nećemo postati “hot spot”, no pitanje je kako će se migracije dalje odvijati s obzirom na uže i šire okruženje i podijeljenu EU.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U sutrašnjem broju donosimo i sljedeće teme: 

>>Frljić: Ana Lederer pokazuje zavidnu razinu kazalište nepismenosti

>>Marićev Miks: PDV 24 posto plus manji porezi i doprinosi

>>Skandal u reprezentaciji: Dalić pokazao tko je gazda

 | Autor :

 

 

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

  • pp:

    Čuj ti "milijuni žele"...na nama je da im pokažemo da ne mogu. Zaista me živcira ova ženskasta impotentna nesposobna EU. Neš ti, zaustavit " migrante". Čas posla. Samo treba volje. I opreme.

  • crocro:

    U Hrvatskoj žele graditi novi sabirni centar za migrante. Pitanje je zašto? Vjerojatno zato što se migranti gomilaju bez obzira na poduzimanje mjera zaštite granica. Ako migrant neće ući silom u Hrvatsku ili šumskim puteljcima, onda on ostaje izvan granica ... prikaži još! RH. Pitanje je što sa onima koji uspiju silom ući u Hrvatsku i onima koji uspiju doći šumskim puteljcima. I kada se takve kategorije zateknu i uhite u Hrvatskoj, pitanje je da li se oni vraćaju nazad preko granice ili ih evidentiraju, registriraju i pošalju u prihvatne centre? Ako idu u prihvatne centre, koliko dugo tamo ostaju i da li se vraćaju od kuda su i došli? Što sa onima koji traže azil i dobiju? Imam dojam da se itekako isplati silom ući u Hrvatsku jer čim uđeš, nema više deportacije nazad preko granice trenutačno. Zato imam dojam da se grade prihvatni centri zbog gomilanja migranata u Hrvatskoj kao i zbog očekivanja priliva migranata u Hrvatsku. Sada mi je samo pitanje da li je to u skladu s izjavama da Hrvatska policija neće propuštati migrante u Hrvatsku i da je Hrvatska sigurna od migranata. Ako je sve tako zašto će se graditi novi prihvatni centar za migrante. Pitanje je da li Hrvatska može osigurati 1000 km granice sa BiH? Ako migranti navale sa svih strana i ako ih Hrvatska registrira i propusti a druge EU zemlje im ne dopuste ulazak u svoju zemlju, onda ih je Hrvatska dužna zbrinuti i zato mislim da će se graditi prihvatni centri. Mislim da je posljednji trenutak hermetičkog zatvaranja granica za migrante.

  • @ploto@:

    Lako za to što oni žele.Pitanje je odakle im novac,najmoderniji mobiteli itd.Striko Soroš je javno izjavio da namjerava svake godine u EU dovesti milijun migranata i to financirati sa 500 milijuna usd.Ovo je u režiji kabale,talmuda i specijalnog agenta za provedbu Soroša.