Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisilno slijetanje

Drama na nebu: Avionu na letu od Sofije do Beograda otpadali dijelovi

air serbia
Foto: Borna Filić/PIXSELL
09.12.2017.
u 17:56

Članovi posade na letu od Sofije do Beograda nisu se vratili na sofijski aerodrom zbog toga što je otpao dio letjelice kako su prenijeli pojedini mediji, već iz predostrožnosti zbog tehničkih razloga nakon što su primjećene vibracije, kazali su iz kompanije

Avion Air Serbia ATR-72-212A morao je prisilno sletjeti u Sofiju nakon što su mu tijekom leta otpadali dijelovi. Prema pisanju The Aviator Heralda sve se dogodilo još 26. studenoga, a pokrenuta je i istraga.

U izvještaju stoji da je avion na letu JU-172 od Sofije do Beograda dostigao visinu od preko 3.000 metara kada se začula buka iz zadnjeg dijela aviona. Posada je odlučila vratiti se na aerodrom u Sofiji 20 minuta nakon polijetanja, javlja N1.

Slijetanje je izvršeno sigurno i nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen. Ovaj avion ima kapacitet 66 putnika.

Kompanija Air Serbia priopćila je da se članovi posade na letu od Sofije do Beograda nisu vratili na sofijski aerodrom zbog toga što je otpao dio letjelice kako su prenijeli pojedini mediji, već iz predostrožnosti zbog tehničkih razloga nakon što su primjećene vibracije.

"Važno je naglasiti da je slijetanje obavljeno normalno, bez ikakvih poteškoća. Pregledom letjelice ustanovljeno je da nedostaje jedan panel koji je zamijenjen, čime je avion ubrzo doveden u plovidbeno stanje", priopćila je kompanija.

Prema navodima iz kompanije Air Serbia "sigurnost putnika, posade, kao i letjelice nijednog trenutka nije dovodena u pitanje", rekli su između ostalog iz kompanije.

Pogledajte i galeriju: Na dnu najvećeg jezera u svijetu otkrili tajnu skrivanu 3000 godina

air serbia
1/8

Komentara 29

PO
pozornik66
22:44 09.12.2017.

Fala Bogu da su svi putnici živi i zdravi, to se može desiti svakome. Ne triba politizirati oko ovih stvari

MI
milanfica
23:47 09.12.2017.

Sve se trese odpada u novim avionima a u onim sto ce pod stecaj sve savrseno..o gluposti vece skoro nisam cuo..Zavist je cudna stvar..same gadosti,lazi..Idemo Air Srbija samo napred ..prezadovoljan putnik

Avatar Bokac75
Bokac75
09:43 11.12.2017.

Ovi bar polete. U Croaciji ti odmah kao alternativu nude autobus. ;-) Bolje da se zagledamo u svoj dom,nego sto kontinuirano vrsljamo po susjedstvu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije